Vytvorenie uzivatelskeho uctu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vytvorenie uzivatelskeho uctu – PHP – Fórum – Programujte.comVytvorenie uzivatelskeho uctu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fili
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravim,

snazil som sa vytvorit uzivatelske ucty, registracia prebehla v pohode, ale prihlasenie

sa mi nedarilo. Preto sa chcem spytat, ci nemoze byt problem u poskytovatela hostingu,

mam ho od www.webhostingy.net Ma s tym niekto skusenosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.80.241.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
5. 12. 2014   #2
-
0
-

To zalezi na tom, jak to mas delane. Vetsinou se to dela pres SESSION. Ty treba nefunguji uplne oki, kdyz je spesl nastaveni serveru. Kdyz je malo mista na disku, tak to session prihlaseni zahodi a prihlaseni se chova tak, jako by te neprihlasilo. Kdyz nemas povolene cookies v prohlizeci, mozna i na serveru, taky to nejak zlobi. Atd... Neco malo se da prenastavit pres htaccess nebo php_ini() (nebo tak nejak se ta funkce jmenuje)

S tim hostingem nemam zkusenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:8133:66...–
fili
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 peter
Vďaka za reakciu. Áno, skúšal som to cez Session, dokonca mi to vypísalo nejaké údaje užívateľa, ale zároveň kontrola prihlásenia bila negatívna. Ako sa to robí cez php ini()?  A čo presne sa píše do .htaccess?

Toto mi vypisuje z php info:

Session Support enabled
Registered save handlers files user
Registered serializer handlers php php_binary

Directive Local Value Master Value
session.auto_start Off Off
session.bug_compat_42 Off Off
session.bug_compat_warn On On
session.cache_expire 180 180
session.cache_limiter nocache nocache
session.cookie_domain no value no value
session.cookie_httponly Off Off
session.cookie_lifetime 0 0
session.cookie_path / /
session.cookie_secure Off Off
session.entropy_file no value no value
session.entropy_length 0 0
session.gc_divisor 1000 1000
session.gc_maxlifetime 1440 1440
session.gc_probability 1 1
session.hash_bits_per_character 5 5
session.hash_function 0 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.80.241.–
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
8. 12. 2014   #4
-
0
-

No, nic proti, ale nikdo jiny zatim tvuj kod nevidel. Kdo vi, jak to delas s temi session a jak overujes prihlaseni. Treba v tech session mas heslo pod sha1 a v overeni prihlaseni to sifrujes dalsim sha1 duplicitne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4db9:13...–
fili
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 peter
Skúsil som aj CodeIgniter, registracia v pohode, ale prihlasenie negativne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.80.241.–
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
9. 12. 2014   #6
-
0
-

Je pekne, ze znas jeden asi z milionu programu v php, ktery neznam. Nicmene doufam, ze neocekavas, ze jej zna vic lidi v republice a ze aspon jeden z nich navstevuje male forko, ze?

Jak uz jsem psal, be zkodu je naprosto tezke ten problem resit, zkopirovat do vlastniho souboru a testnou, co to dela u mne. Myslim, ze bylo zbytecne pokladat dotaz.

U php session se u starsich serveru, ktere by uz nemeli existovat, musi obcas provadet regenerace, session_regenerate_id(). Nepouzival jsem to, takze hledej navody googlem, v manualu a tak. Tusim, ze znamosci pouzivali jeste nejake nastaveni v ini_set() (php ini ) pro cookies, kdyz jim to zlobilo.
google = php ini cookies drop session problem
http://php.net/….session.php - tady jsou v prikladech od uzivatelu nejake tipy na jakesi kombinace.
Napada mne pri tom, jake prava mas vlastne do adresaru, kam ukladas session? jestli tam treba nemas zakaz zapisu. Ale kdyz rikas, ze kdyz das vypsat obsah session, tak je v poradku, tak by tedy melo vsechno fungovat ok. Snad jedine, ze bys pouzival neco jineho nez FF nebo IE (ostatni prohlizece bych na testy nepouzival, dokud to aspon v jednom z nich nepojede, pac ty ostatni maji more dost zakernych bugu a netypickych nastaveni v default konfiguraci) a ztraceli se cookies. Nebo mas nejak prenastavene prohlizece nebo to blokujes pres firewall.

$sessPath   = ini_get('session.save_path');
$sessCookie = ini_get('session.cookie_path');
$sessName   = ini_get('session.name');
$sessVar    = 'foo';

echo '<br>sessPath: ' . $sessPath;
echo '<br>sessCookie: ' . $sessCookie;

---
<?php
if(version_compare(phpversion(),'4.3.0')>=0) {
    if(!ereg('^SESS[0-9]+$',$_REQUEST['SESSION_NAME'])) {
        $_REQUEST['SESSION_NAME']='SESS'.uniqid('');
    }
    output_add_rewrite_var('SESSION_NAME',$_REQUEST['SESSION_NAME']);
    session_name($_REQUEST['SESSION_NAME']);
}
?> 
---
 Jeremy Speer - 4 years ago tam caruje s necim jako ini_get('session.save_handler');
---


google = ini_set cookies drop session problem
https://github.com/…/issues/1721

 // public/include/bootstrap.php:

 22 ini_set('session.cookie_domain', $config['cookie']['domain'] );
 23 $session_start = @session_start();
 24 session_set_cookie_params(time()+$config['cookie']['duration'], $config['cookie']['path'], $config['cookie']['domain'], $config['cookie']['secure'], $config['cookie']['httponly']);
 25 if (!$session_start) {
 26   $log->log("info", "Forcing session id regeneration, session failed to start [hijack attempt?]");
 27   session_destroy();
 28   session_regenerate_id(true);
 29   session_start();
 30 }
 31 @setcookie(session_name(), session_id(), time()+$config['cookie']['duration'], $config['cookie']['path'], $config['cookie']['domain'], $config['cookie']['secure'], $config['cookie']['httponly']);
 32 var_dump($session_start);
 33 var_dump(session_id());
 34 var_dump($_SESSION);
 35 exit;
 tez mozna poznamka odTheSerapher commented on 8 Mar

http://jebaird.com/2008/07/24/php-session-drop-cookie-fix-for-internet-expoler.html

Mozna bych zkusil prvne zmenit ten adresar pro ukladani session na nejaky tvuj a nastavit mu dostatecna prava, Mozna na testovani prehnane velka 0777.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dc2c:c0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý