Zpola definovaná paměť 2-D pole. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zpola definovaná paměť 2-D pole. – Java – Fórum – Programujte.comZpola definovaná paměť 2-D pole. – Java – Fórum – Programujte.com

 

GoliathL0
Newbie
4. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit s takovouto stavbou: 
char [][] POLE = new char [10][];

POLE [0][] = {'A', 'B', 'A'};

Je to jen hlavička programu, který právě tvořím v rámci cvičení kódování a semináře z matematiky, kde právě probíráme teorii chaosu a s ní spojené fraktály → proto by měl program, který už jsem sice napsal, ale fungovat bude jen za předpokladu, že najdu obdobnou (korektní) syntaxi, pomocí níž budu moci určit množství polí v nadpoli a zapsat první pole tímto způsobem. Existuje taková možnost (v knize, ze které se učím,jsem se k ní zatím nedostal). Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.251.–
Flowy0
Věrný člen
4. 12. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

pouzivat array v jave neni velmi prakticke

... vytvor si objekt s ktorym budes normalne pracovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
GoliathL0
Newbie
4. 12. 2014   #3
-
0
-

Dobře, tvou radu si budu určitě pamatovat, ale, protože teprve začínám, styl kódování (co je výhodnější, čemu se, navzdory možnostem, vyhnout a co upřednostnit) zatím odsouvám stranou a zkouším, co se dá, co si můžu dovolit, jak zamotaně to můžu napsat a kolik chyb jsem schopný napáchat - tak jsem se zatím učil skoro všechno (nejen kódování) a vyhovuje mi to :D  Nepochybně, až zprovozním tuto verzi programu, tak se vrhnu na jinou, jednodušší, se syntaxemi, které teď ještě neovládám, ale prozatím bych uvítal odpověď na původní otázku (no offense ;) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.251.–
Flowy0
Věrný člen
6. 12. 2014   #4
-
0
-

dlzku pola zistis cez POLE.length alebo POLE[0].length pre vnutorny array

ak chces nieco ine tak som to nepochopil

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.190.–
https://github.com/Flowy
GoliathL0
Newbie
6. 12. 2014   #5
-
0
-

Nevadí, ale nepotřebuji délku pole, to umím, ale do pole lze zapisovat nekolika způsoby, a jeden z nich je přímé vepsání do pole :
POLE[] = {a,b,c} napriklad, ja bych ale potřeboval zapsat do dvourozměrného pole, kterému předem určím množství polí, ale ne jejich délku, tedy :

POLE [0][] = {};

POLE [1][] = {};

atd.

jak můžu takové pole vytvořit, protože způsobem např:

int [][] POLE = new int [10] [] // druhý parametr nechám nevyplněný

to nefunguje :/ 

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.251.–
ingiraxo+15
Grafoman
6. 12. 2014   #6
-
0
-

#5 GoliathL
ok.. tak teda když nikdo nechce poradit.. tak takto...

pokud chceš používat tento neefektivní zápis, tak samozřejmě můžeš, ale doporučil bych spíše kolekci, protože deklarace takového pole o neurčité velikosti se moc nepoužívá

ale ok, exotika musí být... 

// vime, ze budou urcite 3 sloupce, ale pocet radku zjistime az potom
// vysledek bude: [[2, 4], [4, 6, 8, 10], [6, 8, 10, 12, 14, 16]]
int[][] pole = new int[3][];

for (int column = 0; column < pole.length; column++) {
    // vytvori pole o N radcich pro sloupec
    pole[column] = new int[(column + 1) * 2];

    for (int row = 0; row < pole[column].length; row++) {
        // nejaka hodnota...
        pole[column][row] = (column + row + 1) * 2;
    }
}


obráceně to samozřejmě nejde, vždy musí být definovaný počet sloupců, což znamená, že toto je blbost 

int[][] pole = new int[][3]; // nejde
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Sdilena pamet - 2d pole — založil smoky

Paměť.... — založil yaqwsx

Pamet — založil Lukaydo

ATMEGA16 paměť — založil frontm4n

Sdílená paměť — založil TomyB

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý