Udalosti od tlačítek – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Udalosti od tlačítek – Visual Basic – Fórum – Programujte.comUdalosti od tlačítek – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

tuliss0
Duch
5. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravim. Jak lze zjednodušit tenhle jednoduchy kod? Mám hodně událostí od tlačítek a v každé je k nim přiřazená stejná proměnná, kterou volám v proceduře. Díky.

Public Class Form1

    Public Kod As Integer

    Private Sub Command1_Click()
        Me.TextBox1.Text = Kod
    End Sub

    Public Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Kod = 1
        Command1_Click()
    End Sub
    Public Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click
        Kod = 2
        Command1_Click()
    End Sub

    Private Sub Button3_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button3.Click
        Kod = 3
        Command1_Click()
    End Sub
End Class

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.153.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
6. 12. 2014   #2
-
0
-

1 zjednodušení

'---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Public Class Form1

Public Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
TextBox1.Text = "1"
End Sub

Public Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click
TextBox1.Text = "2"
End Sub

Private Sub Button3_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button3.Click
TextBox1.Text = "3"
End Sub

End Class

'---------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 zjednodušení: Nahradit tři tlačítka za pole tlačítek ... Button1, Button2,  Button3 --> Button(1), Button(2), Button(3) ... a mít jen jeden Button_Click Event. Ve VB6 easy, ve VB NET už trochu oříšek :)

Inspirace: http://www.codeproject.com/…Button-Array

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
tuliss0
Duch
6. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 pee-jay_cz
Jasný no. Jenže já v práci mam těch tlačítek 50. Tak jestli mit i 50 událostí od tlačítek, který zaberou 200 řádků v programu a v každý z těch událostí mit nastavenou zvlášt každou proměnnou Kod na jinou hodnotu? Nebo to jde i jinak? Dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.153.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
6. 12. 2014   #4
-
0
-

Tys to asi nečet. Pole 50. tlačítek "obsluhuje" jedna událost. Trik je v tom odlišit jednotlivý instance.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
tuliss0
Duch
6. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 pee-jay_cz
Jasný,díky. Podle toho kodu to snad nějak splácám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.153.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Skrytí tlačítek — založil infomf

C# Skupiny tlacitek — založil Fooly

GridView obsluha tlačítek — založil Lukas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý