Co za objekt je herní pole hry "Mensch ärgere Dich nicht"? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Co za objekt je herní pole hry "Mensch ärgere Dich nicht"? – .NET – Fórum – Programujte.comCo za objekt je herní pole hry "Mensch ärgere Dich nicht"? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 12. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
ve šňůře bych normálně nacvakal každé políčko na jedno přesné místo a hotovo. Leč stále dodržuji OOP a tak si marně lámu hlavu s tím, co je vlastně herní pole. 2D pole to není - leda bych v něm neustále procházel každý element - což je u této hry, kde není co překreslovat, zcela zbytečné... Navíc bych v poli neměl jak naznačit domeček. Chci nějak obecně vyjádřit herní pole a až v GUI vrstvě jej nějak ztvárnit. Rád bych se také vyhnul listu atd. - když zde se jedná o předem známý a neměnící se model. Vskutku by mi stačilo popíchnutí a už hru vesele dokončím.
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.136.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
7. 12. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#1 Matěj Andrle
nevim, proč nenapíšeš "člověče nezlob se"

podle mě tady můžeš bez problému použít List (nebo něco jinýho, co podporuje indexy), kde kazdej prvek bude mí definovanou pozici [x,y] v hrací desce (tohle se týká pouze cesty bez domečků - takže zhruba 40 polí), samotný domečky bych definoval jako další list, kterej bude navázanej na určitej index hracího pole
ce se týče startovní pozice, tak to je speciální List pro každýho hráče

tahle hra tolik polí zas nemá, takže cyklu bych se nebál, stejně max počet hráčů je většinou 4-8

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

C# herní engine — založil Gobik

Herní engine — založil Big_Ping

Herní Engine — založil Mihulik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý