Android - kamera – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Android - kamera – Java – Fórum – Programujte.comAndroid - kamera – Java – Fórum – Programujte.com

 

majlant
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 12. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám naprogramovanou vlastní kameru a chtěl bych jí spustit po stisknutí tlačítka, ale po stisknutí spadne. Chyba musí být ve startActivity(i)... Nevíte, jak ji spustit, co dělám špatně?


Přidávám zdrojové kódy: 

public class FirstActivity extends Activity {

    private static final int camera = 2;
    private TabHost tabs;
    private Context context;

@Override
    public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);

        setContentView(R.layout.main);
        setTabs();
        ImageButton cmr = (ImageButton) findViewById(R.id.cam);
        context = this;
        cmr.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {

            public void onClick(View v) {
                Intent i = new Intent(context, CameraActivity.class);
                startActivity(i);
            }
        });
    }

CameraActivity: 

public class CameraActivity extends Activity {

    ImageView shootBtn;
    Activity context;
    CameraPreview mPreview;
    Camera camera;
    Button exitButton;
    LinearLayout progressLayout;

    /**
     * A safe way to get an instance of the Camera object.
     *
     * @return
     */
    public static Camera getCameraInstance() {
        Camera c = null;
        try {
            c = Camera.open(); // attempt to get a Camera instance
        } catch (Exception e) {
            // Camera is not available (in use or does not exist)
        }
        return c; // returns null if camera is unavailable
    }

    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.mycamera);
        context = this;
        camera = getCameraInstance();
        mPreview = new CameraPreview(context, camera);
        FrameLayout preview = (FrameLayout) findViewById(R.id.camView);
        preview.addView(mPreview);
}

Předem děkuji za jakékoli rady 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
JiVi0
Newbie
9. 12. 2014   #2
-
0
-

zkus si kroknout CameraActivity.onCreate.

Povolil si pristup ke kamere? Pokud ne, tak ti to rovnou slitne v getCameraInstatnce. Mozna, kdyby si tam nepotlacel vyjimku....

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.23.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
13. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 JiVi
Zapomněl jsem vložit aktivitu do manifestu... Díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Kamera — založil Vojta

Web kamera — založil Frenky.picasso

Raspberry pi kamera — založil Codemaster

Raspberry pi kamera nahlad — založil Codemaster

Kamera online na web — založil nerew

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý