Práce se souborem v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce se souborem v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce se souborem v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

pazdy0
Návštěvník
7. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravím chtěl bych poprosit o radu.. Jsem v C ++ naprostý začátečník a chci se zeptat, jak se pracuje se soubory.. Mám daný vstupni soubor (vstup.txt) a jsou v něm zadaní IP adresy, některé jsou chybné například. A chci ten soubor otevřít, projít a vypsat ty špatné IP adresy.. Nechci tady celý postup, jen nakopnout s ukázkou, jak takový soubor otevřít, projít a zapsat.. Něco málo mám.. Spíš jen otevření toho souboru a výstupní soubor vytvoření. Nevím jak dál. Prosím o radu, děkuji.

#include <iostream> 
#include <fstream> 
#include <string>

using namespace std;
int main()
{
	ifstream vstup;
	vstup.open("vstup.txt");
	if (vstup.fail())
	{
		cout << "Nelze otevrit soubor" << endl;
		system("pause");

	}
	ofstream vystup;
	vystup.open("vystup.txt");
	if (vystup.fail())
	{
		cout << "Nelze otevrit soubor" << endl;
		system("pause");
	}

	vstup.close();
	vystup.close();
	
	system("pause");
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.158.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 12. 2014   #2
-
0
-

#1 pazdy
pokud máš co řádek to IP adresa, tak to můžeš číst jednoduše

ifstream vstup("soubor.txt");
string ip;

while (getline(vstup, ip))
{
    // neco s IP adresou
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
pazdy0
Návštěvník
7. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Jojo přesně tak to mám.. Díky za radu.. A jeste jak to predam, abz se to zapsalo do toho druheho souboru? Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.158.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 12. 2014   #4
-
0
-

#3 pazdy
skoro  stejně (čtení jde udělat stejně, já jen mám radší getline(...))

ofstream vystup("soubor.txt");

while (...) {
    vystup << ip;
}

nezapoměn zavřít streamy, až dokončíš zápis/čtení

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Práce se souborem — založil hejnallukas

Práce se souborem — založil Petr

Povoleni prace se souborem — založil rybar73

Prace s textovym souborem. — založil ewzen

Práce s text. souborem — založil meteos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý