Přesměrování přílohy mailu do složky na lokálním pc + verzování přílohy – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přesměrování přílohy mailu do složky na lokálním pc + verzování přílohy – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPřesměrování přílohy mailu do složky na lokálním pc + verzování přílohy – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Goran0
Newbie
8. 12. 2014   #1
-
0
-

Ahoj všem, dostal sem úkol zařídit přesměrování přílohy .pdf mailový schránky (který chodí na denní bázi) aby se jednak automaticky přesměroval do složky na síťovym disku a jednak aby se zálohovaly "staré" verze příloh (zhruba za poslední měsíc), jako nápovědu sem dostal že to lze udělat pomocí scriptu (se kterými mám minimální zkušenosti) nebo to lze i ve Visual Basicu. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu jaký řešení je nejrychlejší pro "laického programátora"? Moc díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.193.172.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
9. 12. 2014   #2
-
0
-

Co je script? Script je obecne oznaceni pro kus programoveho kodu v jakemkoliv programovacim jazyce.

Zalezitosti serveru se daji resit v php. Nebo muzes pouzit cron (ve windows se to jmenuje planovac uloh; nastavis cas, php nebo bash kod, ktery se ma provest...), bash, htaccess, php.ini...
Zalezitosti mailu se resi obvykle mailem. Spousta mail klientu ma filtry. Zadas tam filtr na konkretni adresu nebo vsechny a nastavis, co se ma delat s mailem, prilohou...

Asi bych pouzil cron v kombinaci bash na linuxu nebo php.

javascript tyhle veci neresi. On muze volat vzdalenou php stranku ze serveru (tim se chova podobne jako cron). Ale sam o sobe na serveru nemuze nic provadet. To pak dela php (u cron bash nebo php).

Pokud mas jiny nez linux server, pak te lituji. A taky nevim, jak se to na nem resi. Asi prave tim planovacem uloh.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dc2c:c0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Poslanie prilohy — založil fefe

Barevné složky — založil maniak123

Vytvoření složky — založil eidam1995

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý