Vypnutí počítače – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypnutí počítače – Python – Fórum – Programujte.comVypnutí počítače – Python – Fórum – Programujte.com

 

Polarski0
Newbie
31. 1. 2007   #1
-
0
-

Existuje příkaz který vypne počítač ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
31. 1. 2007   #2
-
0
-

jasně shutdown

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 1. 2007   #3
-
0
-



import os
os.system('shutdown -s')

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
bortak
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
31. 1. 2007   #4
-
0
-

proc to resit e jednoduse dej start a vypnout ne?? a pokud delas nejakej skodlivej program tak bych tam nechal bluejackerovo reseni

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 1. 2007   #5
-
0
-

bortak píše:#
# proc to resit e jednoduse dej start a vypnout ne?? a pokud delas nejakej skodlivej program tak bych tam nechal bluejackerovo reseni


OMG, proč by dělal škodlivý programy? to děláš jenom ty...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Polarski0
Newbie
1. 2. 2007   #6
-
0
-

Dělam to proto že mam novou klávesnici(na tý starý bylo samostatný tlačítko na vypnutí(dost jsme si na to zvykli) ale na tý nový bohužel ne) ale lze některým tlačítkům přiřadit program(můj program). PS: ted jsem zjistil že to musí být .exe program tak to jdu nějak řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
1. 2. 2007   #7
-
0
-

Hmm tak s .exe souborem v Pythonu se nadřeš. Já vim že to de, ale bylo by mnohem jednodušší udělat to v něčem jiným. Zkus třeba Delphi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pinkava Pavel0
Stálý člen
1. 2. 2007   #8
-
0
-

Na prd delphi, udelej to v pythonu, stahni si py2exe a normalne to zkompiluj, udela ti to normlne *.exe soubor a ten potrebujes.
Jo a jeste jedna vec. Az to zkompilujes, tak ti to vyhodi vic souboru (knihovny), ktery to potrebuje ke spusteni. Na prd se s tim sr*t v delphi, takhle to mas na 2 radky a efekt to bude mit stejny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Polarski0
Newbie
1. 2. 2007   #9
-
0
-

py2exe mám ale návod na www.py.cz jsem bohužel nepochopil. Jestli by mi to mohl někdo lépe vysvětlit prosím ... byl bych mu velmi vděčný

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 2. 2007   #10
-
0
-

tohle je asi nejčastější dotaz;-)
je to lehky, když to máš nainstalovaný tak si musíš ve stejné složce jako máš skript ze kterýho chceš udělat exe vytvořit soubor setup.py:



from distutils.core import setup
import py2exe
setup(windows=[soubor])

uložíš, otevřeš příkazovou řádku, pomocí příkazu cd se přesuneš do adresáře kde má skript a setup.py a zavoláš:


python setup.py py2exe

a to ti vytvoříí exe, hotovo;-)
má to ještě náky nastavení, podrobnosti najdeš tady:http://www.py2exe.org/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Polarski0
Newbie
1. 2. 2007   #11
-
0
-

Jak mám použít ten příkaz cd ? Když zadám ten příkaz napíše to : "python není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,
spustitelného programu nebo dávkového souboru."

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pinkava Pavel0
Stálý člen
1. 2. 2007   #12
-
0
-

Omg, chlape, mas alespon zakladni zkusenosti s prikazovym radkem? Jak je vidno tak ti asi chybi takovy ten "zaklad".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Polarski0
Newbie
1. 2. 2007   #13
-
0
-

ten mi chybí asi určitě ale ještě jsem to v životě na nic nepotřeboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
1. 2. 2007   #14
-
0
-

nemáš python v PATH; tam se přidává v ovládací panely>Výkon a údržba>Systém>Upřesnit>Proměnné prostředí>V systémových proměných najdi proměnou path, dej upravit a přidej cestu k adresáři pythonu (;C:\Python24)
o příkazu cd si přečti v geonově kurzu příkazový řádek...

to pin2k: Každej musí nějak začít, já sem taky nic neuměl až mě všechno naučil geon...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Polarski0
Newbie
1. 2. 2007   #15
-
0
-

Dík za pomoc už to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
1. 2. 2007   #16
-
0
-

To Blujacker: brzdi, pls

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
to_jsem_ja0
Stálý člen
1. 2. 2007   #17
-
0
-

mno tak jsem tím na zkoušku převedl helloworld.py na exe a funguvalo to. Poté jsem převedl složitější script, který normálně funguje, ale ve formátu *.exe to nefaká a píše mi to chybu na řádek kde mám raw_input...
nevíte co s tím? jestli mám přihodit kód tak řekněte...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
VojtaK0
Návštěvník
10. 2. 2007   #18
-
0
-

Nevite prosim jak pouziva Python pro internet napr.: cgi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pawlik0
Grafoman
2. 4. 2008   #19
-
0
-

2 Blujacker: pěkně starý vlákno :) Potřeboval bych se zeptat: Myslím, že shutdown funguje pouze Win2003 a výš :( není nějaký způsob, jak to rozchodit i na os jako windows 2000?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
2. 4. 2008   #20
-
0
-

To all: Děkuji, vyřešeno ;-) Postup:
1) Pusťte si WinXP
2) spustit > system32
3) shutdown.exe si skopírujte třeba na plochu
můžete ho přejmenovat.
4) teď ho stačí dát vedle *.py
5) ... a http://www.py.cz/SpousteniExternichProgramu

....Snad to někomu pomůže....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Vypnutí počítače — založil Ondřej Šplíchal

Zapnutí a vypnutí počítače — založil VasekTrain CZ

Zapnutí počítače — založil Zelenáč

8bit počítače — založil Yety

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý