Asp.net mvc - Odeslani formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Asp.net mvc - Odeslani formuláře – .NET – Fórum – Programujte.comAsp.net mvc - Odeslani formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
10. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

mám projekt v ASP.NET MVC a mám problém s odesláním formuláře. Mám stránku kde mám formulář pro vložení klienta a výpis klientů.

		[HttpPost]
		[AllowAnonymous]
		[ValidateAntiForgeryToken]
		public async Task<ActionResult> Insert(ClientViewModel modelClient, string returnUrl)
		{
			if (ModelState.IsValid)
			{
				Klient c = new Klient();
				// naplnim datama
				c.jmeno = modelClient.name;
				c.prijmeni = modelClient.lastname;
				c.datum_narozeni = modelClient.DateBirth;
				c.telefon = modelClient.phone;
				c.email = modelClient.email;
				c.mesto = modelClient.city;
				c.ulice = modelClient.street;
				c.cisloPopisne = modelClient.homeNumber;
				c.zamestnanec = new Zamestnanec();
				c.zamestnanec.zamestnanecId = modelClient.employeeId;
				this.clientRepository.Insert(c);
				return RedirectToAction("ListByEmployee", "Client", new { employeeId = modelClient.employeeId });
			}
			return View(modelClient);
		}

a tady je akce toho view na které formulář je  

       public ActionResult ListByEmployee(int employeeId, int branchId)
        {
			ViewBag.employee = this.employeeRepository.Get(employeeId);
			ViewBag.employeeId = employeeId;
			ViewBag.branchId = branchId;
			ViewBag.clients = clientRepository.FindByEmployee(employeeId, 15, 0); // dodelat strankovani
            return View();
        }

Když vstup není validní tak se v kodu kde se zpracovava formualr vykonná return

View(modelClient); a měly by vyskočit hlášky validační. Jenže vyskočí chyba z akce, protože sem akci nepředal parametry int employeeId a int branchId tím pádem nemůže z databáze načíst záznamy aby je vypsala.

Zkoušel jsem teda použít příkaz RedirectToAction kde můžu předat parametry akci, ale nelze předat clientModel, aby mně vyskočily validační hlášky.

Nevíte někdo jak tento problém vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:110:e855:47...–
Reklama
Reklama
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

ASP.NET MVC Last login — založil kironet

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý