Lokalizace programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Lokalizace programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comLokalizace programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Matěj Pácha0
Super člen
31. 1. 2007   #1
-
0
-

Pracuju v MS VC++ 2005 Express Edition a dělám program (Win Forms), který by měl být lokalizovaný. Na MSDN jsem si nastudoval, že se dá přeložit resource a ten se pak při spuštění vybere automaticky podle jazyku operačního systému. Jenže já bych potřeboval, aby se dal jazyk vybrat i uživatelsky. No a v tom je problém, protože jsem nenašel metodu, která by jazyk měnila. Někde jsem viděl metodu, která vytvoří novou kulturu, např.
Thread::CurrentThread->CurrentCulture = gcnew CultureInfo("en-US",true);
ale tou se nic nezměnilo. Kdyby s tím měl někdo zkušenosti, poraďte prosím. Hlavně by se to mělo držet možností Express Edition a .NET. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
zacatecnik0
Super člen
31. 1. 2007   #2
-
0
-

chces .NET ? tak co delas v tydle diskuzi ??? tady je special diskuze na .NET !

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Pedro0
Stálý člen
31. 1. 2007   #3
-
0
-

skus triedu resources ;)
v properties si zmen hodnotu localizable na true, a potom si vyberaj language ktore chces ...
manualny vyber potom mozes realizovat bud pomocou zmeny kultury alebo pomocou triedy ResourceManager manualne (co by bolo dost nelogicke.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Matěj Pácha0
Super člen
31. 1. 2007   #4
-
0
-

To zacatecnik: Díky za podporu mého snažení v MS VC++. Ostatně potom nevím, proč se to jmenuje Visual C++...
To PaLaDiN: O to mi šlo, jak změnit kulturu. Po volání té funkce Thread::CurrentThread->CurrentCulture = gcnew CultureInfo("en-US",true); se nic nezměnilo. Asi se to nedokáže měnit za běhu programu.
Už mě napadlo načítávat všechny texty ze souboru s překladem a po výběru jazyka všechno obnovit, ale nepřipadá mi to dostatečně elegantní.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Pedro0
Stálý člen
1. 2. 2007   #5
-
0
-

ono menit sa to dokaze ;)
len si asi nemal tie resources v tych zlozkach kde mali byt, alebo si to nemal localizable.
priznam sa v C++ som to este nikdy nerobil, cize si niesom celkom isty co tieto zmeny spravia v kode ale nakoniec z toho aj tak bude nacitanie retazcov a obrazkov a podobne zo suboru ..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Lokalizace programu — založil paashi

Lokalizace — založil cheeester

Lokalizace data — založil Vitek

Lokalizace comboboxu — založil marpit

Lokalizace WCF — založil Jan Grygerek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý