Odkaz v divu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Odkaz v divu – CSS – Fórum – Programujte.comOdkaz v divu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
31. 1. 2007   #1
-
0
-

zdravím, potřeboval bych pomoc.Chtěl bych aby byl div celý odkazem na stránku. Je to kvůli logo, které v něm mam.Moc tomu nerozumím, zdroják mě dělal kámoš tak to prosím vysvětlete po lopatě.Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Beduin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
31. 1. 2007   #2
-
0
-

Myslím, že jednodušší by bylo dát odkaz tomu obrázku, jinak celý div, aby byl odkaz, tak to nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stepan
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
31. 1. 2007   #3
-
0
-

takže tohle mam zapsané v html

<div class="logo">
</div>

a CSS soubor

div.logo {
border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black; border-bottom:0px solid black; width : 900px;
height : 198px;
background-image : url('image/logo.jpg');
background-repeat : no-repeat;
margin : 0 auto;

}
jak to mám teda zapsat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
31. 1. 2007   #4
-
0
-

A toho ho nemuzes dat cely do A? Jinak jedine javascript.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Štěpán0
Newbie
31. 1. 2007   #5
-
0
-

No řeknu ti to asik takhle, zdroják moc nerozumím,umím jen základy. tak mě to když tak zkus napsat jak by to mělo být.A ten javasript by to šlo jak ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
olgo0
Věrný člen
31. 1. 2007   #6
-
0
-

To Stepan: na js sa vykasli (tada aspom ja by som ho tam urcite nepouzil)
prepis to takto:

HTML:

<a class="logo" . . . >
<img . . .
</a>

CSS:

a.logo{
border-style: solid;
border-color: #000000;
border-width: 1px 1px 0px 1px;
width: 900px;
height: 198px;
background-image: url('image/logo.jpg') no-repeat;/*ked tam mas background-image tak nema moc velky vyznam mat tam obr aj cez html*/
margin : 0 auto;
display: block;/*toto by tam ani byt nemuselo*/
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Štěpán0
Newbie
31. 1. 2007   #7
-
0
-

To olgo:

 <img . . .
Do img mám zapsat co přesně ? <img href="www.domena.cz/index.html> správně není....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
olgo0
Věrný člen
31. 1. 2007   #8
-
0
-

To winmen: ne ten img mozes nechat tak jak bol alebo ho zmazat uplne (pripadne v css zmazat riadok: "background-image: url('image/logo.jpg') no-repeat;" to by bolo asi lepsie).
v tage a sa ako atribut urcujuci adresu pouziva "src" (angl.: source).
http://www.jakpsatweb.cz/obrazky.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Štěpán0
Newbie
31. 1. 2007   #9
-
0
-

Mohl by mě to prosím někdo napsat přesně ?Pořád mě to nejde...asik jsem to nepochopil správně.Napište mě prosím zdrojový kod jak html tak CSS.Doufám že jsem se vyjádřil přesně co potřebuji. Chci aby logo bylo odkazem na hlavní stránku. Logo mam v divu.Moc díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
Dragon0
Stálý člen
31. 1. 2007   #10
-
0
-

<style>

a#logo { /*toto je nazev, který použiješ u odkazu*/
background-image: url(http://lol.cz/lol.jpg); /*Zde bude adresa nejakeho obrazku na pozadi*/
display:block; /*To aby to mohlo mit rozmery*/
width: 800px; /*Toto je šířka v pixelech*/
height: 150px; /*Toto je výška v pixelech*/
}
</style>
<a href="http://www.nejaka.adresa.cz" id="logo"><!---No a toto je odkaz s rozmery-->

Doufam ze jsem to dobre pochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Refresh divu — založil já už ani nevím

Centrování DIVu — založil Standa

Načítavanie do DIVu. — založil Matt

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý