Načtení vstupu, char+int dohromady – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení vstupu, char+int dohromady – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení vstupu, char+int dohromady – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Levin0
Newbie
13. 12. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, mam problém a nevím si s ním rady. Uživatel mi na začátku zadá:

ah3oj2

a já z toho potřebuji dostat ahhhojj. Když je za znakem číslo, tak aby se ten znak tolikrát vypsal, jen nevím jak takovýhle vstup načítat.

Zkoušel jsem přes scanf s %c vše do jednoho pole nebo  si odseparovat čísla podle ASCII tabulky do druhého pole, ale tam bych zase nevěděl, jaký znak patří k jakému číslu.

Nějaká rada, jak ideálně načítat takový vstup a rovnou získat číslo, kolikrát se to má opakovat, rovnou bych ti pak řešil, že bych for cyklem si nakopíroval do dynamického pole ten určitý počet znaků. Díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:2905:df5:ced:9...–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
13. 12. 2014   #2
-
0
-

na to se nejlip hodi stavovy automat, nebo to rozmelnit na dvojznaky (znak a pocet od 0-255) - ale i to bude vesmes stavovy automat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Levin0
Newbie
13. 12. 2014   #3
-
0
-

   

 if(b >= 48 && b <= 57) { copyArray[prvek1] = b; prvek1++; }

            else { charArray[prvek] = b; prvek++; }

Zatím to mám takhle na roztřídění, jen musím nějak přijít, jak to dále zpracovat.

EDIT: Jak převedu znaky z pole na int? Např. v poli je 1,2,3 a já potřebuji, aby vysledna proměnná x=123. Nějaká rada?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
ondrej39+1
Věrný člen
13. 12. 2014   #4
-
0
-

#3 Levin
Načti celý obsah pole do stringu přes sstream a následně string zkonvertuj.

Nebo přes funkci strtol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 105 hostů

Podobná vlákna

Char na int — založil vollf82

Int na char — založil filEPina

Char podminka vstupu — založil Jarda

Int vs. char, chyba programu — založil volnaduse

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý