Visual Basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Visual Basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVisual Basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
curro700
Newbie
15. 12. 2014   #1
-
0
-

Čaute!

Vie mi niekto poradiť s týmto kódom? Počíta to správne, len nepočíta desatinné miesta a posledné zadané číslo mi nespočitáva do ListView. Ďakujem!!!

Dim a As Decimal = CInt(TextBox1.Text)

        Dim b As Decimal = CInt(TextBox2.Text)
        Dim c As Decimal = a + b
        TextBox3.Text = CStr(c)

        Dim sumt As Decimal = 0
        For i As Integer = 0 To ListView1.Items.Count - 1
            sum = sum + CDec(ListView1.Items(i).SubItems(2).Text)
        Next
        Label1.Text = sum
        ListView1.Items.Add(New ListViewItem({TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text.ToString()}))

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.185.–
Reklama
Reklama
pee-jay_cz0
Návštěvník
16. 12. 2014   #2
-
0
-

CInt  = Convert to Integer = zaokrouhli na celé číslo - to asi nechceš.

Použij tedy CDbl nebo CSng. Je možný, že budeš muset vyměnit desetinnou tečku za čárku.

Možná bych to zkusil přímo: "Dim b As Decimal = TextBox2.Text"

A pokud je tohle překlep "Dim sumt " tak je to asi vyřešený :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
16. 12. 2014   #3
-
0
-

Koukám, že dál je použito CDec, tak je to jasný.

Dim a As Decimal = CDec(TextBox1.Text)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
curro700
Newbie
19. 12. 2014   #4
-
0
-

#3 pee-jay_cz
Díky moc!  Funguje perfektne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.238.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Visual basic — založil Saint

Visual Basic? — založil Jiří

Visual Basic 2005 — založil dodo_mt

Práce ve Visual Basic — založil ata2

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý