Vysvětlní konstrukce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vysvětlní konstrukce – C / C++ – Fórum – Programujte.comVysvětlní konstrukce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Heina
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 12. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

jak mam chápat tuhle konstrukci?

scale = (580)/((bottom_interval == top_interval) ? 0 : (top_interval - bottom_interval));

Nerozumím té kombinaci "?" a ":"

Dokázal by mi to tady někdo nějak srozumitelně vysvětlit?

Děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.54.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
18. 12. 2014   #2
-
0
-

#1 Heina
Je to nieco ako if:

condition_expression ? then_expression : else_expression

scale = (580)/((bottom_interval == top_interval) ? 0 : (top_interval - bottom_interval));

//eqvivalentom je:
if(bottom_interval == top_interval)scale = 580/0;	//delis nulov
else scale = 580 / (top_interval - bottom_interval)
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Heina
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 vitamin
Aha, děkuju moc. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.54.–
KIIV+42
God of flame
18. 12. 2014   #4
-
+1
-
Zajímavé

ne ze by to davalo smysl.. ta nula by po odecteni vysla tak jak tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Heina
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 KIIV
No mně taky přijde divný tam dělit nulou... Nechápu tuhle podmínku. :-D Ale šlo mi hlavně o tu konstrukci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Konstrukce switch — založil Matěj Andrle

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý