Windows API – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows API – C / C++ – Fórum – Programujte.comWindows API – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Scrat0
Návštěvník
19. 12. 2014   #1
-
0
-

Ve Windows API je spousta zaludnych funkci, zacnu necim jednoduchym - funkce SetWindowPos(...), respektive nevim jestli je mozne pres tuto funkci zamknout zmenu velikosti, presun atd. u ciziho okna v mem pripade u prohlizece Chrome. Ta funkce s flagem SWP_NOMOVE | SWP_NOSIZE na to vliv nema, tak jestli neni problem spis v opravneni.

Pripadne nevite o moznosti jak jednoduse pracovat v C++ s Chromem, potrebuju jen zakladni veci viz vyse a taky by se sikla funce co zjisti jestli se stranka uz nacetla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 12. 2014   #2
-
0
-

Pokud zavoláš funkci SetWindowPos s atributy  SWP_NOMOVE | SWP_NOSIZE, tak tím říkáš, že nechceš měnít velikost ani pozici.

Pokud by SetWindowPos fungoval, tak bys maximálně dokázal detekovat změnu velikosti/pozice a nastavovat tvojí oblíbenou. Na změnu velikosti okna by možná stačil změnit parametry okna (SetWindowLong, GWL_STYLE). Na zakázání pohybu bys musel jít cestou nějakého globálního hooku a filtrovat zprávy pro dané okno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Scrat0
Návštěvník
19. 12. 2014   #3
-
0
-

Super, dik.

Jo prave ta velikost okna tim zmenit jde, je nejakej nastroj nebo zprava, podle ktere jde poznat jestli je to okno uz je na spravnem miste a prekreslene?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.228.–
Scrat0
Návštěvník
30. 12. 2014   #4
-
0
-

Muze mi nekdo vysvetlit o co jde v tomto vypoctu? Je to z prikladu k bitmapam na MSDN... velikost bitmapy.

 DWORD dwBmpSize = ((bmpScreen.bmWidth * bi.biBitCount + 31) / 32) * 4 * bmpScreen.bmHeight;

Rad bych vedel proc nestaci  

DWORD dwBmpSize = bmpScreen.bmWidth * mpScreen.bmHeight * bi.biBitCount / 8;
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.228.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 Scrat
to tam bude asi kvuli zarovnavani na celych 32b

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Scrat0
Návštěvník
30. 12. 2014   #6
-
0
-

Aaha, uz to chapu, diky.

A jen tak pro jistotu... to vys, jak jednoduse zjistit jestli je okno uz presunute, by jsi nevedel?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý