VBA – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VBA – .NET – Fórum – Programujte.comVBA – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
sandi700
Duch
19. 12. 2014   #1
-
0
-

Dobrý deň!!

Mám tento kód, ale stále mi vypisuje pri uložený "index je mimo hranice poľa" dá sa stým niečo robiť? Ďakujem!!!

Public Class Form1

Private TextFile1 As String = Application.StartupPath & "\TextFile1.txt"

Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Dialog1.ShowDialog(Me)

End Sub

Private Sub Button2_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

ListView1.Items.Clear()

Dim myCoolFileLines() As String = IO.File.ReadAllLines(TextFile1)

For Each Line As String In myCoolFileLines

Dim lineArrary() As String = Line.Split("#")

Dim newItem As New ListViewItem(lineArrary(0))

newItem.SubItems.Add(lineArrary(1))

newItem.SubItems.Add(lineArrary(2))

ListView1.Items.Add(newItem)

Next

End Sub

Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

ListView1.Items.Clear()

Dim myCoolFileLines() As String = IO.File.ReadAllLines(TextFile1)

For Each Line As String In myCoolFileLines

Dim lineArrary() As String = Line.Split("#")

Dim newItem As New ListViewItem(lineArrary(0))

newItem.SubItems.Add(lineArrary(1))

newItem.SubItems.Add(lineArrary(2))

ListView1.Items.Add(newItem)

Next

End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.238.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
19. 12. 2014   #2
-
0
-

No, můžeš ten soubor zformátovat tak, aby odpovídal očekávání, nebo v kódu třeba testovat, jestli to pole obsahuje požadované prvky... Na to se musíš ptát? To nevidíš, co v těch proměnných je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
22. 12. 2014   #3
-
0
-

Nekontrolujes pocet prvku v lineArray a natvrdo pracujes s prvky s indexy 0, 1, 2. V nekterym radku souboru vrati Line.Split("#") mene nez 3 prvky a v tom pripade "index je mimo hranice poľa".

Robit sa s tym nieco urcite da. Viz vyse.

BTW proc tam mas 2 x uplne stejny kod?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

VBA — založil zdedan

Modul VBA — založil Pavel

VBA a ukazatele — založil Kartik

VBA - word — založil Peta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý