Problém s classpath? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s classpath? – Java – Fórum – Programujte.comProblém s classpath? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mk1020
Duch
21. 12. 2014   #1
-
0
-

#3 mk102
V předchozím příspěvku byl vyřešen můj problém s chybou javy, kdy nemohla najít class. A mám to tu zase! Předtím jsem si totiž ručně nastavil classpath přímo na složku, v které jsem dělal a to nechci dělat pokaždé (to jistě chápete). Zde mám složku s mojí Nápovědou, kterou si vedu už tak měsíc

Připojen obrázek.

Po zadání  

java Napoveda

do příkazového řádku (otevřeného pomocí cmd z adresáře),

mi to vyhodí stejnou chybu

Připojen obrázek.

Vím, že jde nastavit classpath pomocí -cp nebo -classpath, ale vůbec se v tom příkazovém řádku nevyznám, jak má vypadat syntaxe, takže prosím o rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d1:13d2:cce7:...–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
21. 12. 2014   #2
-
0
-

#1 mk102 

java -cp . Napoveda
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mk1020
Duch
21. 12. 2014   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d1:13d2:6c42:...–
Kit+11
Guru
21. 12. 2014   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 mk102
Opravil jsem předchozí příspěvek.

Asi ještě budeš muset smazat řádek 

package pokus1;

nebo program spouštět z adresáře src. 

java -cp . pokus1/Napoveda

Ze screenshotů se nedá vyřezávat text. Pro vkládání zdrojového kódu tady máme šikovné tlačítko "<?".

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mk1020
Duch
21. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
Díky, stačilo smazat package. Omlouvám se za ten screenshot. V učebnici jsem se k tomu sice ještě nedostal, ale jak z toho mám udělat .jar soubor, nebo prostě abych to mohl spustit rovnou a né přes příkazový řádek?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d1:13d2:6c42:...–
Kit+11
Guru
21. 12. 2014   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 mk102
JAR se dělá programem jar. Budeš si muset k němu udělat ještě soubor Manifest.mf

Pokud ten JAR nepotřebuješ k distribuci svých programů, nemusíš ho dělat.

Běžně tohle dělá IDE, případně se to dá spouštět i z editoru. Nediv se, že je to takhle napřímo trochu komplikovanější, je to určeno ke tvorbě rozsáhlých projektů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mk1020
Duch
21. 12. 2014   #7
-
0
-

#6 Kit
Díky moc ještě jednou, přidal jsem ti reputaci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d1:13d2:6c42:...–
Kit+11
Guru
21. 12. 2014   #8
-
+1
-
Zajímavé

#7 mk102
Tak tady máš ode mne ještě bonus - soubor makefile.mak pro program Make:

%.class: %.java
    javac -d . $<

%.mf:
    echo "Main-Class: $*" >$*.mf

%.jar: %.class %.mf
    jar cvfm $*.jar $*.mf *.class

Používá se to jednoduše: 

make Napoveda.class

vyrobí Napoveda.class kompilací Napoveda.java 

make Napoveda.jar

zkompiluje Napoveda.java a zabalí do JARu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
mk1020
Duch
22. 12. 2014   #9
-
0
-

#8 Kit

Připojen obrázek.

Co s tím je? 

Okopíroval jsem to tvoje a vložil do poznámkového bloku a nazval to makefile.mak.

Něco špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d1:13d2:c4b4:...–
Kit+11
Guru
22. 12. 2014   #10
-
+1
-
Zajímavé

#9 mk102
Nemáš nainstalovaný program Make.

Možná bys mohl použít program Ant, který je součástí instalace Javy. Má jen jiný konfigurák.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

Java classpath — založil Vítězslav Titl

JAVA, proměnná CLASSPATH — založil Petr

Problém v C++ — založil Anonim

Problém — založil rotoro

Problem... — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý