Môže tento jednoduchý program fungovať? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Môže tento jednoduchý program fungovať? – Python – Fórum – Programujte.comMôže tento jednoduchý program fungovať? – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
22. 12. 2014   #1
-
0
-

Zdravím. V pythone začínam a učím sa podľa knihy Python 3 výukový kurz. Môže niečo takéto fungovať? Ešte som neprečítal nič k tejto téme len odhadujem. Ďakujem.

 print ("Zadaj svoju váhu v kg:")
int (x) = input ()
if int (x) < 50:
   print ("Si chudý")
elif int (x) == 70:
   print ("Si priemer")
else:
   print("Si veľký")

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Reklama
Reklama
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
22. 12. 2014   #2
-
0
-

#1 Anonym
Teda skôr takto :

int (x) = input ()

print ("Zadaj svoju váhu v kg:"x"")
if int (x) < 50:
   print ("Si chudý")
elif int (x) == 70:
   print ("Si priemer")
else:
   print("Si veľký")

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
lukas.balaz0
Super člen
22. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 Anonym
veď si to spusti a uvidíš ... neskúmal som syntatické chyby, ale zdá sa mi, že to nemá vypisovať "si veľký" ak je tam číslo od 50 do 70 (a vypisuje), to je logická chyba.... a teraz som si všimol, že aj vstup máš trochu zle napísaný. Skús takto (sorry ak tam budú syntatické chyby, s pythonom moc nerobím):

print("zadaj svoju váhu v kg:")
x = int(input());
#prvé 2 riadky sa dajú nahradiť:
#x = int(input("zadaj svoju váhu v kg:"))
if(x<50):
    print("Si chudy")
elif(x>=50 and x<=70):
    print("Si priemer")
else:
    print("Si velky")
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
22. 12. 2014   #4
-
0
-

#3 lukas.balaz
Hej aj skúšam spúšťať len môj Lenovo y510p s windows 8.1 nejako blbne:(

Ale inak dík za riešenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
sliziky
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 12. 2014   #5
-
0
-

Kľudne môžeš prvé dva riadky zhrnúť ako
Vaha=int(input("Zadaj svoju váhu v kg")) :))

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.60.–
sliziky
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 12. 2014   #6
-
0
-

A ak si zadas hneď že to bude int tak v podmienkach už nemusíš písať int(premenna) ...iba premenna:)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.60.–
lukas.balaz0
Super člen
28. 12. 2014   #7
-
0
-

#6 sliziky
... akokeby som to nenapísal v tom kóde, čo som dal v mojom prvom príspevku ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
sliziky
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 12. 2014   #8
-
0
-

Sorry nevšimol som ;)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý