Načítanie dát z Oracle databázy do combobox – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načítanie dát z Oracle databázy do combobox – PHP – Fórum – Programujte.comNačítanie dát z Oracle databázy do combobox – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mirušena
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 12. 2014   #1
-
0
-

Dobrý deň,

prosím Vás vedeli by ste mi poradiť ohľadom načítania dát z Oracle databázy do comboboxu? Toto je môj kód:

$sql3= oci_parse($conn,"SELECT CISLO_HOTELA FROM PSI_HOTEL ORDER BY CISLO_HOTELA") or die ('None'); 
$sql4=oci_result($ora_sql, 'CISLO_HOTELA');
$result3=oci_execute($sql3); 

<?php 
    echo '<select name="CISLO_HOTELA">';
    ?>
    <option value=""><?php echo $sql4?></option>
    <?php
 
      while($row3 = oci_fetch_array($sql3,OCI_ASSOC+OCI_RETURN_NULLS))
    {
        echo '<option value="'.$row3['CISLO_HOTELA'].'">'.$row3['CISLO_HOTELA'].'</option>';                          
    } 

    echo '</select>'; 

   ?>

chcem aby sa mi do poľa načítala aktuálna hodnota (číslo hotela) ktorá je priradená k určitému ID a zároveň chcem aby sa do comboboxu pridali ďalšie čísla z databázy avšak výsledkom môjho kódu je duplicita čísiel, ako by som to mohla napraviť?

Ďakujem za všetky odpovede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.99.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
26. 12. 2014   #2
-
0
-

#1 Mirušena
To máš náhodně vybrané řádky nebo jsi je jen promíchala?

Co se nachází v proměnné $ora_sql ?

Doporučuji místo názvu sloupce CISLO_HOTELA psát cislo_hotela - bude to podle zvyklostí a bude to i čitelnější.

Proč se proměnná jmenuje $sql3, když v ní není SQL, ale resource?

Oracle moc neznám, ale předpokládám, že ten SQL dotaz na konkrétní "id" má vypadat asi takto: 

SELECT cislo_hotela FROM psi_hotel WHERE id=?
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Mirušena
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 12. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
To sú riadky z časti kódu ale tieto idú za sebou.

Pardon, ora_sql je toto:

$ora_sql = oci_parse($conn,"SELECT P.ID_PES,P.MENO,P.RASA,P.ROKY,P.FARBA, H.CISLO_HOTELA FROM PES P,PSI_HOTEL H WHERE ID_PES='$id_pes' AND P.CISLO_HOTELA=H.CISLO_HOTELA");  
      oci_execute($ora_sql, OCI_DEFAULT);


- tam vlastne vyberám pre celú tabuľku stĺpce

- tá premenná $sql3 tam ani nemusí byť a v <options> </options> môže byť rovno toto: <?php echo oci_result($ora_sql, 'CISLO_HOTELA')?> ale skúšala som to dať do nejakej premennej či sa to dá nejako odčítať od výpisu aby tam neboli dve rovnaké čísla

- Aby som bola presnejšia: mám dve tabulky PES a PSI_HOTEL ktoré sú prepojené cudzím kľúčom CISLO_HOTELA a vlastne chcem spraviť edit čiže užívatel klikne na možnosť upraviť a tam sa podľa ID psa vypíšu všetky údaje o ňom a plus som chcela aby sa nielen vypísal CISLO_HOTELA kde sa pes nachádza ale aj ostatné čísla hotelov kde si môže užívateľ zmeniť hotel a vlastne keď ho zmení tým pádom sa zmenia aj ostatné hodnoty stĺpcov. Všetko mám načítané aj do comboboxu sa mi vypíšu všetky čísla hotelov ktoré v tabulke mám avšak neviem ako zariadiť aby prvé číslo ktoré bude zobrazené aby bolo to pôvodné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.99.–
Kit+11
Guru
26. 12. 2014   #4
-
0
-

#3 Mirušena
V tom případě ale 

<?php

musí být na začátku kódu, protože jinak ty první 3 řádky jsou vypisovány jako HTML výstup.

Pořád mi není jasné, čeho chceš docílit. Chceš vypsat volné hotely, obsazené hotely nebo všechny hotely?

Promiň, názvy proměnných psané verzálkami se mi nějak míhají před očima, mám problém to přečíst. Tu databázi dělal někdo jiný?

Ten SQL dotaz jsem si musel trochu upravit: 

SELECT p.id_pes, p.meno, p.rasa, p.roky, p.farba, h.cislo_hotela 
    FROM pes p JOIN psi_hotel h ON p.cislo_hotela=h.cislo_hotela
    WHERE id_pes=$id_pes

a připadá mi OK. Ale výsledek funkce oci_parse() není SQL! Proto by se ani proměnná neměla jmenovat $ora_sql. Co znamená slovo "ora"? Ve slovníku to nemohu najít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Mirušena
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
Ja som navrhovala databázu a ora je ako oracle ... a som v situácii že chcem editovať načítané údaje, ale miesto toho aby mi vypísalo iba císlo hotela kde sa pes nachádza chcem, aby to číslo bolo vypísané v comboboxe ako prvé a + ostatné hotely ktoré existujú.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.99.–
Kit+11
Guru
26. 12. 2014   #6
-
0
-

#5 Mirušena
Aha. Zkráceniny se v názvu proměnných nemají používat, protože to plete ostatní.

Oracle nemám, ale od pohledu tipuji, že by to mělo fungovat. Pokud ti vadí, že tam první řádek máš v seznamu 2×, tak ten cyklus uprav: 

$hotel = oci_result($ora_sql, 'CISLO_HOTELA');
while($row3 = oci_fetch_array($sql3, OCI_ASSOC+OCI_RETURN_NULLS)) {
    if ($hotel == $row3['CISLO_HOTELA'])
        continue;
    echo '<option value="' . $row3['CISLO_HOTELA'] . '">' .
        $row3['CISLO_HOTELA'] . '</option>';                          
} 
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Mirušena
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 12. 2014   #7
-
0
-

Super, ďakujem ti aj za rady ohľadom písania názvov premenných v php som nováčik takže veľmi si mi pomohol :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.99.–
Kit+11
Guru
26. 12. 2014   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

C++ a Oracle — založil yxcvb

Stiahnutie oracle — založil adamislav01

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý