Ahoj, byla bych moc ráda, kdyby mi mohl někdo pomoci s projektem, který mám do školy...opravdu už si nevím rady, přemýšlela jsem nad tím i s ostatními spolužáky a nikdo mi nebyl schopen poradit.
Zadání:
Vaším úkolem je napsat program, který má jako vstup textový soubor "testovaci soubor.txt" a jako výstup "vystupni soubor – číslo P.txt"
Jako input zjistíte celé číslo P v rozsahu od 0 do 1000, hodnota prohazování je dána vzorcem: X = náhodné číslo od 0 do P*(N-3)/100, kde N je počet písmen ve slově. Změny budete provádět pouze ve slovech, které májí alespoň čtyři písmena. Změna funguje takto: X-krát se ze slova se vyberou 2 náhodná nekrajní písmena a prohodí se. Prohazuje se bez ohledu na to, jestli už byla písmena prohozená. Písmeno "ch" chápeme jako 2 písmena. Interpunkce je zanechána na svém místě.
Příklad:
Vstupní text: Důležitá věc je, aby byla první a poslední písmena na správném místě.
Výstupní soubor: Dleůitžá věc je, aby blya pnvrí a psoelndí pímesna na sprváénm mstíě.
Nápověda:
metoda split()
Budu vděčná za jakoukoliv pomoc, klidně mi bude stačit pomoci jen se začátkem, nebo budu moc ráda, když to bude fungovat alespoň pro některé znaky. Děkuji