Brutální chyba v operaci XOR a asi i R-SHIFT – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Brutální chyba v operaci XOR a asi i R-SHIFT – .NET – Fórum – Programujte.comBrutální chyba v operaci XOR a asi i R-SHIFT – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Matěj Andrle+1
Grafoman
29. 12. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
velice rád se vyhýbám složitým větvením, když postačí použít pár hradel. Tyto operace jsou rychlejší a především - výsledný efekt za to stojí. Tak jsem se hodně divil, kde se mi ve výpočtech bere 0. Že 0 XOR 1 je 0, to mi vyrazilo dech! To je špatný vtip? Jako bych tvrdil, že 1 + 1 je 5... :D Ono je též divné, že 8 >> 3 dává 0, a až 9 1!!! Přitom již 8 má dávat 1! (1)000 = 8 a (1)001 = 9... Jak může mít takovýto gigant základní nedostatky? Jak mám dosáhnout kýženého cíle?
Děkuji.

BTW:
Mým cílem je pro čísla 0-9 získat výsledek 2 a pro 10 výsledek 1...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
29. 12. 2014   #2
-
0
-

Pardon - debugger ukazoval hodnoty opožděně. (Vždy o cyklus vzad.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
Kit+15
Guru
29. 12. 2014   #3
-
-2
-
Mimo téma

#2 Matěj Andrle
Mně to bylo hned divné, protože 

Console.WriteLine(8 >> 3);

dává správný výsledek "1".

BTW: Proč používáš debugger? Je to k něčemu dobré?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
m4r100
Návštěvník
29. 12. 2014   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 Kit
BTW: Proč používáš debugger? Je to k něčemu dobré?

Ta otazka je vtip? Debugger je jednim z nejsilnejsich pomocnych nastroju pri vyvoji. Visual studio ho ma velmi kvalitni, v zadnem jinem IDE jsem se nesetkal s tak propracovanym debuggerem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
29. 12. 2014   #5
-
0
-

#4 m4r10
Jen nechápu, proč mi to ukazoval opožděně... Vypadalo to pak, jakože 0 to nebere vůbec, 8 jako 7... ((1)000)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
Kit+15
Guru
29. 12. 2014   #6
-
-3
-
Otravné

#4 m4r10
Ta otázka bohužel není vtipem. Debugger je dávno překonán a pro OOP se vůbec nehodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
m4r100
Návštěvník
29. 12. 2014   #7
-
+1
-
Zajímavé

#6 Kit
Debugger a OOP? To jsou uplne rozdilne veci.

Neumim si predstavit jak bych upravoval nebo rozsiroval vetsi system, ktery psalo desitky lidi a vetsina z nich nedodrzovala nejake rozumne vyvojove techniky (SOLID, navrhove vzory,...), nulovy refactoring, zadne pravidla cisteho kodu, atd. Nezbyva nic jineho nez tam hodit breakpoint a odkrokovat si co to vubec dela. Jasne bylo by lepsi si na to napsat unit test a takto poznat tento system. Pokud je, ale cela funkcionalita v code-behind (WinForms UI kontrolky maji svuj kod v partial tridach), tak je to naprosto netestovatelne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.255.19.–
Satik0
Stálý člen
29. 12. 2014   #8
-
0
-

#7 m4r10
Kit má spoustu teoretických znalostí, ale mám pocit, že nikdy nepracoval na reálném projektu   

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Kit+15
Guru
29. 12. 2014   #9
-
-1
-
Mimo téma

#7 m4r10
A proč to krokuješ ručně? V době, kdy se kdeco automatizuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:ec5f:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
29. 12. 2014   #10
-
+1
-
Zajímavé

#9 Kit
a proc meles v kazdem topicu ty svoje nesmysly?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.47.–
Kit+15
Guru
29. 12. 2014   #11
-
-1
-
Mimo téma

#10 p3can
Nesmysly tady píše m4r10. K tématu se vůbec nevyjádřil, ale jen obhajuje debugger ve svém IDE. Přitom z toho, co napsal Matěj vyplývá, že i debugger může mít nějaké bugy. Navíc si plete debugger s OOP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:ec5f:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
29. 12. 2014   #12
-
+1
-
Zajímavé

#11 Kit
to uz je fakt mentalni porucha psat do kazdeho topicu ty tvoje blaboly o oop ... nechapu ze ti jeste nedali ban

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.47.–
Kit+15
Guru
29. 12. 2014   #13
-
0
-

#12 p3can
Kde jsem psal bláboly o OOP? To přece psal m4r10.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:ec5f:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Satik0
Stálý člen
30. 12. 2014   #14
-
0
-

#12 p3can
Diskuzi s Kitem vzdej, nikam to nevede, kdysi jsem se s ním snažíval diskutovat na jiném portálu, než tam dostal ban. Má občas zajímavé myšlenky, ale bohužel jsou často dost odtržené od praxe.

Přišlo mi to, že jeho cílem většinou není se bavit o tématu, ale "vyhrát" tu diskuzi, pořád odvádí řeč jinam, pokud je v úzkých :) .

Samozřejmě, že v reálu se bez debuggeru neobejdeš, pokud nepíšeš jednoduché skriptíky a programuješ něco většího, ještě navíc ve více lidech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Asi chyba — založil Vítězslav Titl

Xor operátor — založil oxidián

Funkce XOR obecně — založil oxidián

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý