JSP, JSTL, EL, skriplet – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JSP, JSTL, EL, skriplet – Java – Fórum – Programujte.comJSP, JSTL, EL, skriplet – Java – Fórum – Programujte.com

 

Milan Čížek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 12. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

mám nějaký beam objekt, který inicializuji ve skripletu. Pokud hodnoty vypisuji <%=, tak vše ok. Jakmile je chci ale používat v EL, tak jsou prázdné. Jakoby beam a servlet měl každý svou instanci.

<jsp:useBean id="predmet" class="eng.dbapp.app.Predmet" />

<% predmet = AppCommon.getPredmet(id); %>

<c:out out value="${predmet.getXXX()}"/> // prázdno

Vím, že proměnné deklarované v rámci skripletů není možné používat v EL.
Pokusil jsem se to tedy obejít, vytvořil jsem si bean s daným objektem,
který se snažím ve skripletu naplnit a později dále zpracovávat pomocí
EL+JSTL. Když kód krokuji, objekt je naplněn správně. Nicméně vlastnosti
objektu mám prázdné.

Existuje nějaké řešení?
Snažil jsem se hledat, ale nic funkčního jsem zatím nenalezl.
Nechci proměnné vypisovat/porovnávat pomocí skripletů - velice by mi to znepřehlednilo kód.

Pokud to mým zamýšleným způsobem řešit nejde, napadá mne ještě ve
skripletu mít jinou instanci objektu a pak pomocí setProperty jednotlivé
parametry přenést do objektu v beanu (?).

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.234.–
Milan Čížek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 12. 2014   #2
-
0
-

podařilo se mi to nakonec po dlouhém boji vyřešit takto, ale třeba bude ještě nějaká lepší možnost. Každopádně toto je funkční. :-)

<jsp:useBean id="predmet" class="eng.dbapp.app.Predmet" />

<%
    Predmet _predmet_ = AppCommon.getPredmet(1);
    id = AppCommon.stringToInt(id_str);
    _predmet_ = AppCommon.getPredmet(id);
%>

<c:set var="predmet" value="<%= _predmet_ %>" />

<input type="text" name="nazev" value="${predmet.getNazev()}" />

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

JSP — založil Benji21

Hosting JSP — založil Al

Podmienka v JSP — založil vlado0991

Servlet a JSP — založil medial

Webhosting s JSP — založil iyo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý