Neviem, či to píšem do správnej kategórie, ale mám takúto otázku:
Od čoho závisí ako sa mi zobrazí názov cesty vo webovom prehliadači napr. na stránke mám v menu odkaz na podstránku kontakty a webový prehliadač mi zobrazí "www.priklad.sk/kontakty.html" ale ja by som chcel napr. aby to zobrazovalo "www.priklad.sk/kontakty" alebo napr. "www.priklad.sk/#kontakty.
Za odpoveď, ďakujem.
Fórum › HTML / XHTML
Zobrazovanie názvu cesty v prehliadači
to je adresa na ktoru si spravil request na server a ten z nej poskytol danu stranku ... ak ju chces zmenit tak tie stranky musis poskytovat na adrese na ktoru to chces zmenit ... na apache servery sa na to pouziva rewrite myslim
cast ktora je za # sa da zmenit aj bez toho aby si obnovil stranku ... zakladna funkcia je ked chces na tej istej stranke zobrazit priamo dany odsek ... javascript (SPA) stranky ho pouzivaju aby mohli menit stranku a requesty na server robia v pozadi
www.priklad.sk/kontakty.html www.priklad.sk/kontakty - to odpovida strance www.priklad.sk/…y/index.html
(www.priklad.sk/…ty/index.php)
www.priklad.sk/#kontakty - to je bezny html odskok ve strance, kotva, pouziva se to na dlouhy text, ze se na zacatku vypise seznam nadpisu http://www.jakpsatweb.cz/…/odkazy.html <a href="stranka.html#jmenoZalozky">odskok</a> <a href="#jmenoZalozky">odskok v aktualni strance</a>
<a name="jmenoZalozky"></a> misto na strance, kam se odroluje
Bezne chovani samozrejme muzes prepsat pomoci mod rewrite v ".htaccess" souboru (pokud to server dovoli). Pak se to samozrejme muze chovat tak, ze nebo v nastaveni serveru. Pak se to bude chovat treba tak, ze vsechny tri moznosti budou presmerovane na
www.priklad.sk/kontakty.html
No, a jeste je tu moznost s
www.priklad.sk/?… - neboli
www.priklad.sk/index.html?…
(www.priklad.sk/index.php?…)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zobrazenie cesty v prehliadači — založil ebeš
Volba cesty a názvu databáze — založil martien75
Automatické presmerovanie s odpočtom času s otvorením v novom oknu p… — založil Johny26
Zobrazovanie z mysql — založil Codemaster
Zobrazovanie zoznamu v IE 6 a IE7 — založil radypala
Moderátoři diskuze