Dotaz ohledně datoveho typu char – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dotaz ohledně datoveho typu char – C / C++ – Fórum – Programujte.comDotaz ohledně datoveho typu char – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
DELL
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 1. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

Mám na vás jeden dotaz

Jakým způsobem lze ve vzorecku zvolit znamenko ve vzorci podle promenné v char.

něco ve stylu:

double cislo1, cislo2;
char operand1;

cislo1 = 2;
cislo2 = 3;
operand1 = '+';

vysledek= cislo1 'operand1' cislo2;

je mi jasné že tohle nefunguje, ale da se to nějak zprovoznit tak abych mohl dané znaménko měnit pomocí té promenné?

kalkulačku se switchem/ nebo if, která spočítá (1+1) už mám za sebou,

chci vytvořit jednoduchou kalkulačku do které zadam (1+1+1)

a dostanu výsledek, ale je mi jasné že switchem to už nepujde a podmínkama by to bylo asi ohromě dlouhé.


v c se jen tak hrabu, jsem začátečník..
děkuji za objasnění proč to nejde a pokud alespoň naznačíte jakým způsobem by se to dalo udělat, budu vděčný

také prosím omluvte pravopis..
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.157.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 1. 2015   #2
-
0
-

muzes pouzit treba:

switch (operand) {
  case '+': vysledek = cislo1 + cislo2; break;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DELL
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 1. 2015   #3
-
0
-

#2 KIIV
Ano, ale to bude nepoužítelné pokud budu chtít sčítat počítat se 3 a více čísly

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.157.–
KIIV+42
God of flame
2. 1. 2015   #4
-
0
-

na slozitejsi vyrazy uz stejne musis udelat parser

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DELL
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 1. 2015   #5
-
0
-

#4 KIIV
Děkuji, něco takového jsem předpokládal, ale neměl jsem představu pod jakým názvem hledat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.157.–
voty+1
Návštěvník
4. 1. 2015   #6
-
0
-

#1 DELL
Nevím, zda zrovna kalkulačka není pro začátečníka trochu složité téma, ale malý ten kdo má malý cíl :)

Klíčová slova pro vyhledávání jsou například:

konečný automat, lexikální analyzátor, parser, LL gramatika, zásobníkový automat

A zde je příklad v angličtině přímo na kalkulačku http://ycpcs.github.io/cs340-fall2014/lectures/lecture05.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.230.–
Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 114 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý