Nastavení funkcionality mailboxu JavaScriptem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavení funkcionality mailboxu JavaScriptem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNastavení funkcionality mailboxu JavaScriptem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Goran0
Newbie
6. 1. 2015   #1
-
0
-

Ahoj dokázal byste někdo poradit, jakým způsobem lze (a kde) nastavit chování Mailboxu JavaScriptem (nebo i jiným nástrojem)? Konkrétně se jedná o to že potřebuju automaticky přesunout obsah mailboxu (jednou za den do něj přijde pdf dokument) do jiného adresáře (na síťovém firemním disku) na který se odkazuje z firemního intranetu.

Díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.193.172.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 1. 2015   #2
-
0
-

??? co ma javascript spolecneho s mailboxem? Javascript je soucasti weboveho prohlizece u zakaznika, mailbox je na serveru. To jsou dva rozdilne pc. Javascriptem muzes akorat kontaktovat server a rici mu, aby ti spustil nejaky php, asp, java, ... kod. Nic vic.

U bezneho mailu jde nastavit filtr, ktery ti presunuje maily do mail-slozky nebo preposila na jiny mail. Zadas treba do filtru, ze kdyz je v predmetu "K12H73dg", ze ten mail ma poslat tam a tam nebo zaradit do slozky spam nebo jine a pod. Prostuduj si filtry ve tvem mailovem klientovi nebo serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:51b3:f6...–
Goran0
Newbie
7. 1. 2015   #3
-
0
-

Ahoj, díky za odpověď, s tim javascriptem sem to našel v diskuzi, že je možný javascriptem kontaktovat server a ovlivnit chování mailboxu, ale možná to byly jenom tlachy.

Filtrem se dá nastavit pravidlo že přesuneš přílohu do jiné složky, spamu atd., ale jedná se pouze o složky na serveru a né na lokálním disku, což je docela škoda že to nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.193.172.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 1. 2015   #4
-
0
-

tak, prohlizec mailu muzes mit treba thunderbird. Nastavis to tak, ze po presunuti souboru u tebe na disku ho smaze z dorucene.
Mailbox je proste nejaka slozka na disku. Tu spravujes mailovym programem na serveru, kteremu posilas prikazy. Ty prikazy musez psat do bash primo na serveru nebo pouzivat mailoveho klienta. Bud webovy program nebo treba outlook. Kdyz to neni webovy klient na serveru, takze treba Outlook u tebe na disku, tak muzes mit poradi prikazu stahni, filtr, presun nepresun, smaz na serveru a nech u mne na disku. (coz je trochu nelogicke, protoze je lepsi si to nechat i na serveru ve slozce, dnes uz je dost mista). Neco se ti stane s diskem a nemas zalohu toho mailu na serveru, takze ti to musi ten clovek poslat znovu, pokud to jeste ma.
Na druhou stranu, samozrejme, muzes mit limit mista v mailu. U nas je treba neomezene, pac 2G nasim lidem nestacili, oni si tu preposilaji 50M-500M soubory pdf :)

Javascript prave muze byt soucasti toho weboveho klienta. Na tvem disku by nemel mit moznost pracovat. Aspon mimo IE je prisna politika, co JS muze a co nemuze. Protoze pak by si mohl na stranku umistit js kod, ktery ti prohleda disk, spusti ti tam vira, ukradne nejake soubory...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:51b3:f6...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý