Načítání retezce ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítání retezce ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačítání retezce ze souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vaseke0
Duch
10. 1. 2015   #1
-
0
-

Zdravím mám text v textovém dokumentu a potřebuji nějak načítat celé řádky. na konci každého řádku je znak " ; ".

vůbec nevím jak nato, můžete mi někdo nějak poradit? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
vitamin+8
Grafoman
10. 1. 2015   #2
-
0
-

V C++ pomocou getline.

V C treba zrejme nacitavat znak po znaku napr pomocou fgetc az do kym nenarazis na EOF, '\n' alebo ';'

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
vaseke0
Duch
10. 1. 2015   #3
-
0
-

otvírám soubor atd....

    printf("Zadej nazev potraviny kterou chces v databazi najit: ");
    scanf("%s", jmenopotraviny);


        char *fgets(char *potravinavsouboru, int n, FILE *soubor);// načítání ze souboru ...
        fputs(potravinavsouboru, stdout);

        if (strstr(potravinavsouboru, jmenopotraviny))//porovnání retezcu
        {
            pocetnalezenychpotravin++;
        }

    printf("\nZadali jste %s, pocet nalezenych : %d \n\n\n", jmenopotraviny, pocetnalezenychpotravin);

    if (pocetnalezenychpotravin == 0)
    {
        printf("Nebyl nalezen zadny vzorek.\n\n");
    }

    if (pocetnalezenychpotravin != 0)    

    {
        printf("%s \t\t",potravinavsouboru); 
        expirace();
    }

...

zavřu soubor

nepočítá mi to shody (počty výskytů zadané potraviny v textaku)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
12. 1. 2015   #4
-
0
-

 Protože z toho souboru nečteš. Máš tam deklaraci funkce:

char *fgets(char *potravinavsouboru, int n, FILE *soubor);

Místo toho ji zavolej:

fgets(potravinavsouboru, velikost_pole_potravinavsouboru, soubor);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
12. 1. 2015   #5
-
0
-

Ale to bys vlastně viděl už při tom vypisování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Nacitani souboru — založil tester

Nacitani souboru v C — založil latis

čtení souboru do řetězce — založil neimenuje

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý