Pomoc s jednou funkcí – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s jednou funkcí – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPomoc s jednou funkcí – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Jasper0
Věrný člen
24. 3. 2006   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit.
V programu budu mát hodne TextBoxů a pro každý chci provést toto:

    Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged

If IsNumeric(TextBox1.Text) = False Then
ErrorProvider1.SetError(TextBox1, "Chybná hodnota: " & TextBox1.Text & ", do tohoto pole můžete zadat pouze číslo!")
Else
ErrorProvider1.SetError(TextBox1, "")
End If
End Sub


Asi se to da udelat pomoci nejake funce ne? Muzete alespon nastinit jak na to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
25. 3. 2006   #2
-
0
-

Mno asi nejjednodušší řešení bych viděl v tom , si z toho udělat pole Textboxu. Jestli nevíš jak, tak jeden si označ ctrl+c a pak jeď ctrl+v a klikni na ANO když se tě to bude ptát, jestli chceš vytvořit control aray
vzknikne ti: Text1(0),Text1(1) atd...
No a pak stačí jenom
Pak 2x klikni na tyto textoboxy a do parametru funkce _TextCahnged ještě přibide: Index as integer ... nevim kde, hodil jsem ti ho na začátek , ale je možné že bude někde jinde:

Private Sub TextBox1_TextChanged(Index as integer,ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged

If IsNumeric(TextBox1(index).Text) = False Then

ErrorProvider1.SetError(TextBox1(index), "Chybná hodnota: " & TextBox1(index).Text & ", do tohoto pole můžete zadat pouze číslice!")

Else

ErrorProvider1.SetError(TextBox1(index), "")

End If

End Sub

Toť vše...doufám že jsi to pochopil...kdyžtak pisni na Palecek58@seznam.cz a já ti pošlu zdroják s přikladem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rád se něco přiučí. Zkouší programovat ve VB, má snahu.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý