Výpis dat z jedné tabulky pod sebe – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis dat z jedné tabulky pod sebe – MySQL – Fórum – Programujte.comVýpis dat z jedné tabulky pod sebe – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TominoS0
Duch
26. 1. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, mám tabulku se strukturou 

Připojen obrázek.

a nedaří se mi napsat dotaz, který by mi vypsal pod sebe nejprve řádky s úrovní 1, pod kterým by se vypsaly řádky s úrovní 2, ale zase řádky s úrovní dva musí sedět i s nadřazeným id...

pro lepší pochopení mám zde ukázku - 

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.9.–
Reklama
Reklama
Matěj Andrle+1
Grafoman
26. 1. 2015   #2
-
0
-

#1 TominoS
"ORDER BY" na oba sloupce - problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
26. 1. 2015   #3
-
0
-

ORDER BY id1 ASC, id2 ASC ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:ad9f:b4...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
26. 1. 2015   #4
-
0
-

#3 peter
Však jsem to také pochopil takto...

ORDER BY `column1` (DESC), `column2`(DESC)

„ASC“ je přeci výchozí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
TominoS0
Duch
26. 1. 2015   #5
-
0
-

Nene...v tabulce mám x řádku s úrovní 1, x s úrovní 2, 3, 4 a 5... úroveň 1 jsou vždy nejvyšší položky v menu, proto nemají žádne nadřazené id... pod ně spadají položky s úrovní 2 a jsou spojeny přes nadřazené id.. abych věděl, jaká položka s úrovní 2 spadá k jaké úrovní 1 s id... to samé pak je u úrovně 3, 4 a 5... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.9.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
26. 1. 2015   #6
-
0
-

#5 TominoS
2 tabulky - v druhé tabulce bude sloupec obsahující ID k záznamu z první tabulky. Tak k jednomu řádku v tabulce č. 1 můžeš přifáčkovat X záznamů z tabulky č. 2. Pokud chceš záznamy z tabulky č. 2 párovat s více řádky z tabulky č. 1, tak vytvoříš pole ID... (A budeš se ptát „WHERE IN“.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
26. 1. 2015   #7
-
0
-

Matěj Andrle - ok, sak jen jsem to chtel rozepsat, aby nedoslo k mylce a necpat mezi to mezeru nebo AND jako spojovnik.

TominoS - Aha, takze ty nechces serazeni ale sql dotaz, kterym poskladas vysledek jako na obrazku?
Myslim, ze tohle bych proste resil tim, ze kazda uroven na svuj sloupec a obsahuje vsechny idcka. No, kolik jich tam tak bude, radku? 200? urovni 5? to je jako 1000 policek, to pro sql nic neni a taky se to bude snadneji zapisovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:ad9f:b4...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Výpis dat do tabulky — založil Karolína

Výpis dat do tabulky v C — založil Filip

Vypis dat z tabulky — založil Bloudy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý