Jak správně includovat soubor s knihovnou – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak správně includovat soubor s knihovnou – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak správně includovat soubor s knihovnou – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
oxidián0
Věrný člen
29. 1. 2015   #1
-
0
-

Když includuju nějakou knihovnu např. libjpeg mám vždy problém že mi nefunguje direktiva #include <filename.h> a nahrazuji to absolutní cestou ve dvojitých uvozovkách. Co musím udělat aby mi to na Windowsu a v CodeBlocks správně fungovalo? Je to nastavením linkeru? Obvykle sice nastavím adresáře které linker bude prozkoumávat (přidám tam adresář include), ale to nepomůže

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.199.–
Reklama
Reklama
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
29. 1. 2015   #2
-
0
-

Je tam nastavení pro Compiler - tam přidáš cestu k includům, a pro Linker - tam přidáš cestu k libkám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
oxidián0
Věrný člen
29. 1. 2015   #3
-
0
-

Aha, já to dával do Search Directories/Linker. Myslel jsem že to co je pod Compiler se týká přímo překladače jako cesta k GCC apod..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Jak includovat stránku? — založil tonez

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý