Kontaktní formulář – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontaktní formulář – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comKontaktní formulář – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Wilson
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2015   #1
-
0
-

 Mohl by mi někdo poradit jak zprovoznit kontaktní formulář? Jak nastavit kam se zpráva odešle, hledal jsem snad všude a nemohu to nikde najít. Předem děkuji za Vaše reakce

<div class="branded-section contact-form">
				<div class="masked">
					<div class="container">
						<div class="heading">
							<h1 class="light-font">send us a message</h1>
							<p class="light-font">text.</p>
						</div>
						<form class="form-horizontal">
							<div class="form-group">
								<div class="col-sm-4" style="position:relative">
									<input type="text" name="Name" data-new-placeholder="whats your name?" class="form-control label_better" placeholder="Name">
								</div>
								<div class="col-sm-4">
									<input type="text" name="Email" class="form-control label_better" placeholder="Email">
								</div>
								<div class="col-sm-4">
									<input type="text" name="Phone" class="form-control label_better" placeholder="Phone">
								</div>
							</div>
							<div class="form-group">
								<div class="col-sm-12">
									<textarea class="form-control label_better" placeholder="Your comment.." rows="7"></textarea>
								</div>
							</div>
							<div class="form-group commands">
								<button class="btn btn-primary">Send message</button>
							</div>
						</form>
					</div>
				</div>
			</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d0:76ae:7c35:...–
Kit+15
Guru
31. 1. 2015   #2
-
0
-

#1 Wilson
Do elementu form.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Wilson
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2015   #3
-
0
-

#2 Kit
myslíte přidat například k <form class="form-horizontal">?  

<form action="mailto:adresa@prijemce" method="post" enctype="text/plain">
</form>

omlouvám se, jsem úplný začatečník

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d0:76ae:7c35:...–
Kit+15
Guru
31. 1. 2015   #4
-
0
-

#3 Wilson
To by mohlo být správně, ale raději vyzkoušej, co to udělá s diakritikou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Wilson
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 1. 2015   #5
-
0
-

#4 Kit
nějak mi to nereaguje, kam bych to měl vložit, aby ten action spolupracoval s buttonem "Send message"? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d0:76ae:7c35:...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
1. 2. 2015   #6
-
0
-

#5 Wilson
My tu nejsme proto, že chceme za lidi používat Google! Laskavě se jej nauč používat - mne nebaví to každému jednotlivci vysvětlovat - pochop... (Kdybys to byl jen ty, ale když během jednoho měsíce musím 8 lidem vysvětlovat cosi ze začátků programování, tak už je všechny rovnou posílám na Wiki atd. - těch tutoriálů není rozhodně málo!)

#4 Kit
Co to meleš? Sleduj:

http://www.jakpsatweb.cz/formular-mail.html

Proč je to nespolehlivé 

Mail z formuláře s action="mailto..." často nenajde adresáta. Problémy spočívají v nastavení počítače u čtenáře. Možné důvody: 

Prohlížeč formulář nemusí umět zpracovat nebo nemá nastavený mailovací program. Např. windowsovská Mozilla bez mailovacího klienta přinejlepším otevře okno Outlooku, formulářová pole ignoruje.
Odesílatel se může leknout hlášky, která se zobrazuje při odesílání (že to půjde poštou, což nemusí být bezpečné) a dá raději storno, čímž se odesílání zruší.
Poštovní program (nejčastěji Outlook Express) může mít nesprávně nastavený SMTP server. Maily pak zůstávají na lokále v Poště k odeslání. Podle mých odhadů je nesprávně nastavený SMTP server až na polovině všech instalací Outlooku. Zejména se to týká počítačů ve školách, na úřadech, v knihovnách. Byl jsem na civilce v knihovně; na každém rok starém počítači jsem tam objevil asi čtyři stovky neodeslaných mailů, z toho polovičku z formulářů ve stránkách, které měly nastavené action="mailto:". 

_________________

Jediný správný způsob je odeslat poctivě všechna pole na server a použít PHP geniální utilitku "mail". Vždyť tam se nemusí nic moc specifikovat - narozdíl od všech jiných příbuzných aplikací... (Protokol, heslo, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.153.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 2. 2015   #7
-
0
-

Jj, jediny spravny spusob je, odeslat to na server, at uz pres php nebo jinak (java, cgi, asp...).

A) Pokud to chces vazne delat pres outlook nebo thunderbird, tak je dobre si nastudovat pravidla z dokumentace na strankach vyrobcu. Cili outlook microsoft msdn.com a thnderbird stranky mozilly.
Priklad takoveho preposilani pres mailoveho kienta v pc je ten druhy formular, co mam na strance. Je nutne presne pojmenovat input policka, atd... Viz to jakpsatweb.cz, mozna to tam je.
http://mujweb.cz/…ch/akont.htm

B) Druhy zpusob, ten jediny spravny (v uvozovkach, minusy pozdeji) je, ze mas na serveru treba php. Udelas klasicky formular, treba

<form action="posli.php" method="post" enctype="text/html">
	<input name="a" value="" type="hidden">
	<input name="b" value="SUBJECT,body" type="hidden">
	<input name="c" value="ON" type="hidden">
<table align="center" cellspacing="0">
<tbody valign="top">
<tr>	<th align="right"><label>Mail od:</label></th>
	<td><input size="30" name="x" value="" type="text"></td></tr>
<tr>	<th align="right"><label>Nadpis:</label></th>
	<td><input size="30" name="y" value="Mail z www" type="text"></td></tr>
<tr>	<th align="right"><label>Zpráva:</label></th>
	<td><textarea name="z" cols="40" rows="7"></textarea></td></tr>
</tbody></table>
<p align="center"><input value="Odeslat" type="submit"></p>
</form>

Pak mas na serveru druhy soubor, posli.php a v nem pak mail odesles pomoci funkce mail()
http://php.net/…ion.mail.php

<?php
$to      = 'nobody@example.com';
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';
$headers = 'From: webmaster@example.com' . "\r\n" .
    'Reply-To: webmaster@example.com' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

mail($to, $subject, $message, $headers);
?>

A obcas je dobre do header pridat jeste kodovani, viz komentar "108 bimal at sanjaal dot com" na te strance manualu.

C) odeslat to pro jiny server, treba blueboard.cz tusim nabizelo odesilani mailu.

Vyhody nevyhody
A)
- Pokud ma uzivatel nainstalovany program pro prijem a odesilani mailu
- a ten program umi zrovna rozeznat ta policka (pokud ne, pak se mail, predmet nebo telo)
- a ten program ma propojeny na svuj mail,
pak to funguje. A mozna dalsi podminky. A tez se predpoklada, ze si umi nastavit sifrovani prenosu, pokud je potreba. Pripadne i sifrovani pres ssh.

B
- pokud tvuj server neumoznuje odesilat maily, tak mail neposles
- pokud ma tvuj server omezeny pocet odelsanych mailu, tak nic neposles.
- pokud tvuj server nema programovaci jazyk, pouze html/css/js only, opet mail neposles
- pak je tu problem sifrovani, jak odeslany formular pres https, tak moznost pouzit ssl
Nicmene, pokud mail dostanes i sifrovany a ten server neni tvuj, tak si muzou ukladat kopii, pripadne rozsifrovat https (protoze certifikat je pravdepodobne pro cely server), takze bez ssl, je to jen plain-text. A pokud tam mas treba objednavky, tak muzou sledovat cely tvuj eshop, jake mas prijmy a jake odvadis ci zatajujes dane, pripadne jine veci, jako vedecke objevy a tajne zpravy.
atd...

C
- tak tam je jasne, data prebere z formulare cizi server, treba action neco jako
action = "blueborard.cz/odesli.php"
a opet muzou sledovat, skodit, posilat reklamu prilepenou k mailu a pod.

Cili, zadne z tech reseni neni idealni. Nejlepsi asi odesilat na server. To bude jiste napsano i na jakpsatweb.cz. S googlem taky souhlas, googlovani je zaklad samostatne prace. Spravna slova casto vedou k zajimavym resenim. Obcas je dobre se pak o takovem reseni poradit na foru, protoze je tam spoustu starych informaci a zabezpeceni veskere zadne. Pak by ses mohl divit, ze mas najednou na strance obrazek pirata a rozesilas spam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f1a5:d9...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Kontaktní formulář — založil Tom_

Formular — založil alan158

Formular — založil nero150

Formulář — založil Martin Beseda

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý