PHP matice a databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP matice a databáze – PHP – Fórum – Programujte.comPHP matice a databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Xtrat
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
31. 1. 2015   #1
-
0
-

Mám dvě tabulky (ve dvou různých db, ale to je jedno) a potřebuji z nich vytvořit matici

První tabulka: 
id, code (EUR), rate (25.55), unit(1), source(cnb)

Druhá tabulka:
id, code, rate, sell (o kolik se rate zvýší při prodejní ceně), buy (o kolik se sníží)

Takto vytvořím matici jen z první tabulky, no problem:

$rate_list = $this->localDb->table('currencies')->order('id DESC');
     
        $master_list = $this->masterDb->table('currencies')->order('id DESC');
        
    if(!$rate_list) {
            return false;
        }
    $home_currency = $this->home_currency;
        foreach($master_list as $key=>$rate) {//matrix without sell and buy
            $this->ex_rate[$home_currency][$key]['rate'] = floatval($rate['rate']) / floatval($rate['unit']);
            $this->ex_rate[$home_currency][$key]['sell'] = $this->ex_rate[$home_currency][$key]['rate'];
            $this->ex_rate[$home_currency][$key]['buy'] = $this->ex_rate[$home_currency][$key]['rate'];
        }

ale potřebuji vytvořit matici, kde  

$this->ex_rate[$home_currency][$key]['sell'] = $this->ex_rate[$home_currency][$key]['rate'] + floatval($rate['sell']);
$this->ex_rate[$home_currency][$key]['buy'] = $this->ex_rate[$home_currency][$key]['rate'] - floatval($rate['buy']);

Nějaké rady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.59.122.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
2. 2. 2015   #2
-
0
-

Ne tak uplne ti rozumim. Co si predstavujes pod pojmem matice a tabulka? Podle meho je to jedno a totez, ne?

Jestli ten prikaz chapu spravne, coz bez dalsiho php kodu lze jen hadat, co to vlastne dela, tak ti to vybere celou tabulku. Zbytecne, kdyz chces mit ve vysledku jinou tabulku.

$rate_list = $this->localDb->table('currencies')->order('id DESC'); 

SELECT
  *
FROM
  localDb.currencies -- dal budu pouzivat db1.currencies

Proc to resis phpckem a neudelas tu tabulku sql dotazem? Jenom neznam tvuj php kod, knihovnu, se kterou pracujes, takze ti nenajdu odkaz na manual, kde pisi, jak se tam zadava sql dotaz misto te krkolomne php konstrunkce.

SELECT
  a.rate / a.unit  AS rate
  a.rate - b.sell  AS sell
  a.rate - b.buy   AS buy
FROM  db1.currencies a,
  db2.currencies b

Taky je otazka, jestli ty tabulky mas nejak propojene, protoze ten sql dotaz ti udela more cisel, kazdy radek s kazdym. Treba, kdyz to mas propojene podle code, tak by to mohlo vypadat nejak takto

SELECT
  a.rate / a.unit  AS rate
  a.rate - b.sell  AS sell
  a.rate - b.buy   AS buy
FROM
  db1.currencies a,
  LEFT JOIN db2.currencies b ON b.code = a.code

Kdyz bys to chtel omezit treba jen pro konkretni kody

SELECT
  a.rate / a.unit  AS rate
  a.rate - b.sell  AS sell
  a.rate - b.buy   AS buy
FROM
  db1.currencies a,
  LEFT JOIN db2.currencies b ON b.code = a.code
WHERE
  a.code IN ('a1234','67bsdf','97864')
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f1a5:d9...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
2. 2. 2015   #3
-
0
-

A, chybka, pred LEFT JOIN nesmi byt carka protoze tu tabulku pripojujes na tu predchozi (nebo seznam predchozich, kdyz mas vic).

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f1a5:d9...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

Podobná vlákna

Databáze v PHP — založil infomf

Chat v PHP (bez databáze) — založil Serveronaut

Pomoc s PHP/DATABAZE - vkladani — založil Jakub Hencl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý