O Jave – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

O Jave – Java – Fórum – Programujte.comO Jave – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Raddo150
Stálý člen
1. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahojte!
Začal som programovať v jave(samozrejme zatial som vytvoril len "Hello World") a mám zopár otázok:
-Vytvoril som nejaké súbory s príponou [podtrzene].class[/podtrzene] a [podtrzene].java[/podtrzene] .Ale ako ten môj výtvor mám sputiť?
-A čo všetko v Jave môžem tvoriť?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Alan0
Věrný člen
1. 2. 2007   #2
-
0
-

v jave muzes tvorit da se rict vsechno :) N od exe to je v jave trochu problem. Z prekladacu to ma asi jenom JBuilder(coz je komerecni) ,, Jinak se zkus pohledat na google nejaky progrmaky jako Java2exe atd. Ovsem stratis tim moznost prenositelnosti..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Raddo150
Stálý člen
3. 2. 2007   #3
-
0
-

To Al: Ako ten môj výtvor mám spustiť, keď ho nechcem dať do .exe ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
3. 2. 2007   #4
-
0
-

tak buď přeložit pomocí javac ten *.class dokument, a nebo to přeložit do *.jar

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
user0
Duch
7. 2. 2007   #5
-
0
-

Tak v každom prípade by som použil nejaké vývojové prostredie zo začiatku blueJ potom Eclipse alebo Netbeans tam máš možnosť exportu do jar do exe myslím, že nie(ak áno tak mi dajte vediet).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
14. 2. 2007   #6
-
0
-

Čau,
můžete mi někdo poradit. Chci začít programovat v Jave, tak jsem stáhnul poslední verzi JDK a Netbeans. Koupil jsem knížky od Herouta, ale skoro na začátku jsem skončil. Chci použít příkaz System.in.read(int); ale bohužel mi to píše chybu. V prográmku používám příkaz import java.io.*; a mám ho snad i na správném místě, ale program se nechce zkompilovat a píše chybu. Mám pocit, že to nemůže najít tu knihovnu java.io.*, ale zase nevím jak říct netbeansu kde ji najít. Protože sám nevím kde ta knihovna je a ani nevím kde se to v Netbeans nastavuje.

Dík za jakýkoli příspěvek.
Jirka.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
14. 2. 2007   #7
-
0
-

z tohodle ti toho moc neřeknu. Napiš co sem ten zdrojak, a co to píše za chybu;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
14. 2. 2007   #8
-
0
-

Pokud se nemýlím, tak System.in.read() musí být v bloku ošetřeném na výjimky
to vypadá asi takhle:
try {
prikazi;
}
catch( co ošetřit) {
co udělat v případě chyby;
}

nevím jestli to tam máš, nezmiňuješ se.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
15. 2. 2007   #9
-
0
-

Diky obema, je to presne jak pise Spacewolf, uz jsem to vyresil dneska v praci. Muze to byt dvema zpusoby bud jak pise Spacewolf nebo pomoci throws IOException tesne za public static void main(String[] args).

Jsem na zacatku uceni, takze toto nejspis mozna nebude posledni dotaz, ale i tak diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
15. 2. 2007   #10
-
0
-

to Jirka> jj, v klidu se ptej, když budu vědět poradím;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Solo0
Newbie
17. 2. 2007   #11
-
0
-

soubory *.java jsou soubory se zdrojovým kódem. Soubory *.class jsou soubory už zkompilované.
Pokud chceš spustit nějký tvůj program například ten "hello world". Tak napišeš zdrojový kód a uložíž do souboru .java.
Následně musíš tento soubor zkompilovat. To se dělá tak, že si spustíš příkazový řádek a nastavíš se do adresáře se souborem .java a pomocí příkazu

javac JmenoSouboru.java
provedeš kompilaci. Pokud kompilace proběhne v pořádku program spustíš příkazem
java JmenoSouboru


problémy při kompilaci a spuštění:
1. Soubor java se musí jmenovat stejně jako jeho veřejná třída jinak se to nepřeloží
2. je možné a docela pravděpodobné, že budeš muset přidat cestu k souborum java a javac do takzvané path. Ve win XP se to dělá tak,
start/ovladaci panely/system/upřesnit/proměnné prostředí/ a tam v systémových proměnných vybrat PATH a do ní nakonec přidat cestu k adresáři ve kterém se tyto soubory nacházejí, je to podle toho kde máš nainstalovanou javu. Když to neuděláš tak ti příkazy jako javac skončí chybou, že javac není příkazem vnějšího ani vnitřního příkazu atd. a budeš muset zadávat příkaz javac s absolutní cestou k tomuto souboru což je docela naprd.

co se týče prostředí nejlepší je začít psát v poznámkovém bloku naučít se ty úplné základy kompilace spuštění a takove volovinky a pak přejít na nějaké IDE mi se na naučení nejlépe osvědčil Eclipse sice NetBeans je taky fajn ale ten je spíš pro lidi so už o tom něco ví

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
whatto0
Duch
19. 2. 2007   #12
-
0
-

Caute, nemate prosim niekto zdrojak na resic sudoku?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lubo0
Duch
10. 3. 2007   #13
-
0
-

mainMenuItem("tlacitko",".png",31,197,loc+"../"+"stranka1.htm","Rám1","",1,2,"lavemenu_plain");

Ako zmenim tento script aby sa mi pri kliknuti na "tlacitko" zaroven otvorila aj "stranka2.htm" v "rame2". Mozte mi pomoct? Dakujem.

"stranka2.htm","Rám2",

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

GUI v Javě — založil Mirek

Programovanie v Jave — založil stif

Slovník v javě — založil peace36

Příklady v JAVĚ — založil Petrr

RecordStrore - JAVE ME — založil polerok

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý