Existuje "vyšší DOS"? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Existuje "vyšší DOS"? – Offtopic – Fórum – Programujte.comExistuje "vyšší DOS"? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
2. 2. 2015   #1
-
0
-

Dříve jsem se pokoušel zprovoznit si DOS se vším všudy. (Internet, Unicode, ...) A to zkrátka nešlo. Alespoň jsem nenarazil na nic lepšího, než FreeDOS. Nyní bych chtěl OS na hraní. Mám sice Linux, leč o hraní tu nemůže být řeč, poněvadž mi je hodně věcí až moc vzdálených. Již jen samotné jádro nemůže znát jeden člověk... Tak se ptám - ať už alternativní, či DOS-like -> nebyl by OS poněkud menšího charakteru, se kterým by to hraní a poznávání bylo poněkud jednodušší? (Přístup k WPA síti, ideálně možnost pouštění DOS fičur - mám dost disket atp.) Alternativních (ani Linux, UNIX, či DOS) OS je docela dost, proto se ptám zde... Jestli jste třeba nenarazili na nějaký výjimečný, kterýžto třeba zvládl grafiku jinak než v oknech, ... (Jako třeba Plan9.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
3. 2. 2015   #2
-
0
-

Pod win pouzivam na hry dosbox. Spoustu her maji zde http://www.bestoldgames.net/
Pod linuxem je wine. Hral jsem pres to kdysi starcrafta, ted linux uz nemam.

Brzdil mi praci. Programy ve win, kde jsem udelal 3 klavesove zkratky totez resili pod linuxem na 10 a nebo pro urcite funkce jsem musel mit pustenych vic programu. Proste, desne neprijemne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:34eb:69...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 2. 2015   #3
-
0
-

#2 peter
Ale to znám! A Windows nechci nikdy používat... :D Píši jasně - chci OS. Normální a nainstalovaný na disku... Prošel jsem si snad všechny distribuce Linuxu atp. Jedinou moderní alternativu DOSu jsem nalezl - jak píši - z Linuxu stavěný FreeDOS - s linuxovými součástmi. Jenže FreeDOS se držel skutečně DOS principů, pročež mi neumožňoval náročnější práci. Proto jak píši - beru klidně i alternativní OS. Prostě něco přecijen moderního, leč stále dost malého na zkoumání atp. DOSBOX mám a hraji na něm momentálně "Elder Scrolls - Daggerfall"... Chtěl bych Fallout, leč nenašel jsem plnou DOS verzi.

BTW: My si nerozumíme! :D Já si chci hrát s kódem, aplikacemi, prostředím - modelovat, skládat,...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
kikot
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
3. 2. 2015   #4
-
0
-

mozna jnode... ale pises ze gnu linux je slozity a free dos nedostacujici, tak nevim jak to chapat. jeden cas jsem take neco takoveho hledal... sun os, beos, amiga os, bsd, os x... nic maleho a dostatecne funkcniho nevim... osobne se mi libi slitaz 4.... mam rad linux.. hledej a zkousej http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_operating_systems

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.216.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 2. 2015   #5
-
0
-

#4 kikot
Každá distribuce Linuxu má Linux jádro - pročež tudy cesta nevede... :D Mě by právě stačil, jak píši, DOS s Wifi, Unicode atp. FreeDOS byl pouze přizpůsoben novému HW, nevyužívá jej však... (A učit se staré věci mi není k ničemu.) Jak píši - já právě vím, že existuje tuna alternativních OS - je jich ale mnohem více, než distribucí Linuxu - to by mi zabralo další rok...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
3. 2. 2015   #6
-
0
-

http://www.dosbox.com/download.php?main=1
kdyby to neslo primo, tak by mozna sel dosbox prave pres wine

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:34eb:69...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 2. 2015   #7
-
0
-

#6 peter
Ale já DOSBOX mám! :D

"DOSBOX mám a hraji na něm momentálně "Elder Scrolls - Daggerfall"... Chtěl bych Fallout, leč nenašel jsem plnou DOS verzi."

Chci jen OS menší než Linux na kterém by když-tak DOS věci mohly běžet. Viděl jsem spoustu kombinací RT a chráněného režimu... A vím, že to jde - znám hned několik OS, co podporují přepnutí do DOS režimu... (Popř. jen RT.) Jak ale píši - těch OS je moc. Tak jsem chtěl jen něco víc než Opengem, ale zase třeba zajímavějšího než okna - okna má skoro každý... (Však ten Opengem a jiná DOS GUI jsou právě zajímavými pokusy.) Zkrátka nechci, aby mi kýžený OS byl tak vzdálený jako Linux... Bez internetu bych neměl jak si věci dohledávat atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
karlicek
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
3. 2. 2015   #8
-
0
-

Je rok 2015 Matěji, vyšši DOS už asi nikdy existovat nebude, protože je v téhle době absolutně k ničemu..

Chceš konzoli a hrát si? Máš milion linuxů.. Chceš pracovat, nebo PC reálně používat? Máš Windows 10. Ostatní OS nikdo nebere moc vážně..

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.245.34.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
3. 2. 2015   #9
-
0
-

Jak řekl Karlíček je rok 2015.

Jediné alternatity jsou ty co již znáš a to freeDOS a DoxBox, nic jiného neexistuje. Nikomu se nevyplatí to vyvíjet či věnovat tomu čas. Je to už dávno mrtvé a hlavně zapomenuté.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 2. 2015   #10
-
0
-

#9 NotBeginner
Aha - toto se mi jen zdá! :D

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_operating_systems

Jistě - vůbec nikdo nevyvíjí OS jen tak pro radost. Ne - to je velká mýlka... :D Hele - jediné proč sem píši je, jak jsem psal, že těch OS je naopak moc. RTOS také. Než je všechny procházet - tak alespoň kdybych měl nějaké tipy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
3. 2. 2015   #11
-
0
-

Muzes si udelat fat 16 nebo 32 a nainstalovat win95/98. Ale muzou zlobit ovladace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:34eb:69...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 2. 2015   #12
-
0
-

#11 peter
Jak si budu hrát s OS bez zdrojáků? :D Nepodařilo se mi rozjet ani 98 SE, která měla podstatně funkčnější ovladače...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
Kit+11
Guru
3. 2. 2015   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 2. 2015   #14
-
0
-

#13 Kit
No vida - děkuji... (Ono 32 bit nic moc neznamená. Tedy neříká to nic o vyspělosti...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.173.–
Kit+11
Guru
3. 2. 2015   #15
-
0
-

#14 Matěj Andrle
Vypovídá to o využití protected módu procesoru a mnohem lepší adresaci paměti, protože nejsi omezen na 640 KiB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Existuje nahoda? — založil Smokie

Existuje nahoda? 2 — založil Zelenáč

STL map, ci existuje prvok... — založil Tom@sQo

Existuje neco jako autoincrement? — založil killermax

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý