Diakritika v emailu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Diakritika v emailu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comDiakritika v emailu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
10. 2. 2015   #1
-
0
-

Zdravím. Zalíbil se mi tento kontaktní formulář http://www.sanwebe.com/2011/12/making-simple-jquery-ajax-contact-form 

Zkoušel jsem už podle několika návodů měnit kódování dokumentu, ale pořád se mi nepovedlo zprovoznit diakritiku. Jsem začátečník takže už si nevím rady. Půjde to předělat, aby fungovala diakritika ? Děkuji moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.243.–
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
10. 2. 2015   #2
-
0
-

Prvni radek v tom php by mel byt

<?php header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?> nebo
<?php header("Content-Type: text/html; charset=windows-1250"); ?>

Totez pak musis dat do hlavicky mailu a mozna take do predmetu. 

    //proceed with PHP email.
    $headers = 'From: '.$user_name.'' . "\r\n" .
    'Reply-To: '.$user_email.'' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();


"Subject: =?UTF-8?B?".base64_encode($subject)."?="
"Subject: =?UTF-8?Q?".imap_8bit($subject)."?="

http://php.vrana.cz/kodovani-hlavicek-e-mailu.php

$from = "=?UTF-8?B?".base64_encode("Jméno a Příjmení")."?=";
$from .= "<". $emailodesilatele .">";

$headers .= "Content-Type: text/html; charset=utf-8\n";
headers."MIME-Version: 1.0\nContent-Type: text/plain; charset=utf-8\nContent-Transfer-Encoding: 8bit")
 

Nick:
Pro ty co chcou něco jednoduchého ale zajímavého hlavně funkčního

<?php

$subject = "=?utf-8?B?".base64_encode("Příliš Žluťoučký kůň")."?=";
        $headers = "MIME-Version: 1.0\n";
        $headers .= "Content-Type: text/plain; charset=utf-8\n";
        $headers .= "From: =?UTF-8?B?".base64_encode("Ještě Žlouťoučtější kůň")."?=<zluty@kun.cz>\n";
        $sending = "Právě jste dostali e-mail od Příliš Žluťoučkého koně.";
        mail ($_POST['email'], $subject, $sending, $headers);

?>

Je toho plny google... php kodovani mailu utf8

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:8124:22...–
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
10. 2. 2015   #3
-
0
-

jo, misto \n nebo \r\n je dobre pouzit PHP_EOL, pokud to funguje.
Jinak, spoustu prikladu je i v manualu od uzivatelu.
php.net/mail

<?php
$headers   = array();
$headers[] = "MIME-Version: 1.0";
$headers[] = "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1";
$headers[] = "From: Sender Name <sender@domain.com>";
$headers[] = "Bcc: JJ Chong <bcc@domain2.com>";
$headers[] = "Reply-To: Recipient Name <receiver@domain3.com>";
$headers[] = "Subject: {$subject}";
$headers[] = "X-Mailer: PHP/".phpversion();

mail($to, $subject, $email, implode("\r\n", $headers)); // tady spojuje hlavicku z pole; misto "\n", "\n\r" je lepsi PHP_EOL
?>

http://stackoverflow.com/questions/128560/when-do-i-use-the-php-constant-php-eol
PHP_EOL can be "\r\n" (on Windows servers) or "\n" (on anything else)
PHP versions prior 5.4.0RC8, there were a third value possible for PHP_EOL: "\r" (on MacOSX servers)
Cili, ze ve starsich php byl pro novy radek ruzny znak a mail s neznamou kombinaci se nemusi odeslat.

https://code.google.com/p/simplesamlphp/issues/detail?id=493

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:8124:22...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Odesláni emailu — založil VasekTrain CZ

Posielanie emailu — založil bugisoft

Posílání emailů ?? — založil wokena

Posílání emailů — založil Kolotoc

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý