Lazarus - chyba při krokování – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Lazarus - chyba při krokování – Delphi – Fórum – Programujte.comLazarus - chyba při krokování – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Laz
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
11. 2. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

při odlaďování programu v režimu krok po kroku (F8) vyskočí chyba:

Připojen obrázek.

Nevíte prosím někdo v čem je problém?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
Reklama
Reklama
miHan0
Návštěvník
11. 2. 2015   #2
-
0
-

#1 Laz
Můžeš sem postnout i zdroják kde ti to +- vyhodí ten dialog?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.182.–
Laz
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
11. 2. 2015   #3
-
0
-

#2 miHan
Zatím je to krátké, takže dávám celý kód:

UNIT uHlavni;

{$mode objfpc}{$H+}

INTERFACE

USES
  Classes, SysUtils, FileUtil, SynEdit, SynHighlighterXML, Forms, Controls,
  Graphics, Dialogs, StdCtrls;

TYPE

  { TForm1 }

  TForm1 = CLASS(TForm)
    btnNacti: TButton;
    btnPreved: TButton;
    btnUloz: TButton;
    OpenDialog1: TOpenDialog;
    SaveDialog1: TSaveDialog;
    SynEdit1: TSynEdit;
    SynEdit2: TSynEdit;
    SynXMLSyn1: TSynXMLSyn;
    PROCEDURE btnNactiClick(Sender: TObject);
    PROCEDURE btnPrevedClick(Sender: TObject);
    PROCEDURE btnUlozClick(Sender: TObject);
    PROCEDURE FormCreate(Sender: TObject);
  PRIVATE
    { private declarations }
  PUBLIC
    { public declarations }
  END;

VAR
  Form1: TForm1;

IMPLEMENTATION

{$R *.lfm}

{ TForm1 }

//----- Spuštění programu -----
PROCEDURE TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
BEGIN
  Synedit1.Text:= '';
  Synedit2.Text:= '';

END;

//----- TLAČÍTKO: Načti -----
PROCEDURE TForm1.btnNactiClick(Sender: TObject);
BEGIN
  IF OpenDialog1.Execute THEN
     begin
       Synedit1.Lines.LoadFromFile(OpenDialog1.FileName);
     end;
END;

//----- TLAČÍTKO: Ulož -----
PROCEDURE TForm1.btnUlozClick(Sender: TObject);
BEGIN
  IF SaveDialog1.Execute THEN
     begin
       Synedit2.Lines.SaveToFile(SaveDialog1.FileName);
     end;
END;

//----- TLAČÍTKO: Převeď -----
PROCEDURE TForm1.btnPrevedClick(Sender: TObject);
var Nacti_Radek, Poznamka, Pomocne1: String;
    Pocet_Radku, Znak, Znak1, Najdi_Konec, A: Integer;

BEGIN
  Najdi_Konec:= 0;

  FOR A:= 0 TO 150 DO  //najde konec blokku
      begin
        Nacti_Radek:= Synedit1.Lines[A];
        Znak:= POS('</Row>', Nacti_Radek);
        IF (Znak > 0) AND (Najdi_Konec = 0) THEN
           Najdi_Konec:= A +1;
      end;

  IF Najdi_Konec = 0 THEN
     EXIT;

  FOR A:= 0 TO Najdi_Konec -1 DO
      begin
        Nacti_Radek:= Synedit1.Lines[A];
        Znak:= POS('52-', Nacti_Radek);
        IF Znak > 0 THEN
           Poznamka:= (COPY(Nacti_Radek,Znak,7)) + ': ';

        Znak:= POS('html:Color=', Nacti_Radek);
        IF Znak > 0 THEN
           begin
             Znak:= POS('&#10;', Nacti_Radek);
             IF Znak > 0 THEN
                DELETE(Nacti_Radek,Znak,5);

             IF (POS('Ski', Nacti_Radek)=0) OR (POS('SKI', Nacti_Radek)=0) OR
                (POS('Ku', Nacti_Radek)=0) OR (POS('KU', Nacti_Radek)=0) OR
                (POS('ROZSAH:', Nacti_Radek)=0) THEN
                 begin
                   Znak:= POS('">', Nacti_Radek);
                   Znak1:= POS('</Font>', Nacti_Radek);
                   Pomocne1:= COPY(Nacti_Radek, Znak +1, Znak1 -1);
                   Znak:= POS('(', Pomocne1);
                   IF Znak > 1 THEN
                      begin

                      end;
                 end;
           end;
      end;
END;

END.

Odlazuji btnPrevedClick ale dělá to v kterémkoliv místě, když si dám stopku (F5 - řádek je červený) a spustím program, tak až k ní to dojede v pohodě, když však chci poté krokovat, vyskočí chybová hláška.

Zajímavé přitom je, že pokud si dám stopky na každý řádek a mačkám tlačítko spustit (F9), tak to projíždí normálně řádek po řádku a nic se neseká. Je to sice taky řešení, ale pěkně krokolomné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

Chyba pri hladani v DB — založil Tayson

Chyba při kompilaci — založil michal

Chyba při stahování — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý