Prosím vás, jaký je na Linux nejlepší editor, podobný PsPadu, zkoušel jsem bluefish, ale moc se mi nelíbí,
poraďte jiný, pls
díky
Fórum › OS - GNU / Linux
Poraďte editor, co nejvíce podobný PsPadu
Já doporučuji jEdit (http://jedit.org/), který také sám používám. Doporučuji si k němu stáhnout beta verzi jdk 6 (jre 1.5 blbne a nejde $, čísla na alfanumerické části klávesnice, "...), hromadu pluginů ;-) a nastavit nějaký pěkný skin. Ačkoliv sám používám stabilní release 4.2, tak není problém používat RC verzi 4.3.
vypadá to složitě(zvlášt pro toho, kdo s Linuxem dělá třetí den) ale zkusím ho
jo, ten tam mám, ale podle mě je k ničemu
potrebuju to na dělání webových stránek
zkusim ten jEdit, ale dnes odpoledne možná prubnu nainstalovat Slackware,(ted mam kubuntu)
Pokud pouzivas KDE tak v zakladni vybave by mel bejt primo editor pro Html, myslim ze Quanta+, editujes v nem primo html kod, nebo se muzes prepnout do wysiwig modu a mas to i s nahledem. Pokud hledas neco takovyho tak urcite vyzkousej,
AD: Nebo zkus Bluefish (http://bluefish.openoffice.nl/screenshots.html)
Jestli chceš být dobrý, tak začni s vimem, je to určitě nejlepší editor, co existuje, ale bude ti chvilku trvat, než se v něm naučíš. A pspadu se to nepodobá vůbec. ;) Z windovsu jsem přešel na Linuxu přímo na vim a nemůžu si stěžovat.
díky za ukázku
Al píše:#
# No tka to si nemyslím. Je to dá se říct to samí jako pspad, a ještě k tomu tam máš terminal, takže můžeš ihned překládat..
Ale no tak.... zas tak odvážný bych nebyl ;-)
To Al: protože Kate nemá mnoho těch "drobných" a zároveň užitečných fičur, jako PSPad.
PSPad umožňuje snadnou práci s přepínáním kódování. Dále má např. otisky (md5, sha-1, ...), kapátko, palety barev, poměrně kvalitního průzkumníka kódu, přepočet číselných soustav, ... a další viz. dokumentace.
Samozřejmě netvrdím, že je Kate špatný...
Na druhou stranu pro PHP není moc vhodný ani jeden (způsobeno tím, že jsou oba moc "univerzální"). Zde bych spíše doporučil Eclipse PHP, ale to už jsem OT.
Docela v pohode je Kate, Kwite.. su jednoduche a zviraznovanie syntaxi tam ide...
I když je Kate celkem v porovnání s PSPadem primitivní, tak se mi v něm programuje úplně nejlíp. Doporučuju!
Používám Quanta+. Ten je podle mě nej. Má docela dobré zvýraznění syntaxe - např. je vidět které závorky k sobě patří (počáteční - ukončovací) ale na Pspad asi nemá - ten zvyraznuje i které tagy HTML k sobe patří (např. otevírací a zavírací div). Možná je to pro někoho prkotina, ale podle mě to zpřehlednuje kód o 100%.
mozna, ze je to trochu hardcore, ale ja bych se priklonil k (g)vim - to je opravdu ten spravny editor(popr. emacs)
pouzivejte vim, ten je nejlepsi
a pokud chcete mermomoci pspad, tak ho spuste pres wine
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Diakritika v HTML v PSPadu — založil Jana
Blog Engine podobný BlogEngine.NET — založil BlogEngine
Editace xml v pspadu a následná deserializace — založil mordex