Va_start, va_args – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Va_start, va_args – C / C++ – Fórum – Programujte.comVa_start, va_args – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
oxidián0
Věrný člen
13. 2. 2015   #1
-
0
-

Pokouším se vytvořit funkci, která může mít dva nepovinné argumenty pro načtení bitmapy a dostávám hlášku:

http://paste.ofcode.org/ZKN85RMnUtSYuSAVJkpwd9

warning: second parameter of 'va_start' not last named argument

Zkráceně:

  int num; bool loadbitmap;  char ** pBitmap;

  va_list ap;
  va_start(ap, num);
  loadbitmap = va_arg(ap, bool);
  pBitmap = va_arg(ap, char ** );
  va_end(ap);
  if (loadbitmap){
      *pBitmap = (char *) malloc( bmpfile->dib.raster_size );
      num = fseek(fp, bmpfile->header.offset, SEEK_SET);
      if (num) return -3;
      if ( !fread(block, bmpfile->dib.raster_size, 1, fp) ) {
           fclose(fp);
           return -4;
       }
      fclose(fp);
  }


Co musím opravit, aby byla funkce v pořádku?

 Funkce načte hlavičku a pokud přidám argument true a &buffer tak by se měl taky načíst obraz.

 

  BMPFILE *bmpfile;
  bool loadbitmap = true;
  char * buffer; // bitmap buffer
  // arg2 = loadbitmap,arg3 = buffer are optional
  bmp_read_file(argv[1],&bmpfile,loadbitmap,&buffer);

Jak to opravit aby loadbitmap (uvnitř funkce) loadbitmap = va_arg(ap, bool); bylo true a ne 1.

Jak to opravit aby když zavolám

  bmp_read_file(argv[1],&bmpfile);


loadbitmap = va_arg(ap, bool); bylo false a ne nějaké číslo integer.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.199.–
Reklama
Reklama
BDS+2
Věrný člen
13. 2. 2015   #2
-
0
-
Nerozhodně

nechápu, proč se pouštíš do bitmap, když ani neovládáš naprosté základy

 + nedokážeš položit srozumitelně otázku, tak těžko můžeš čekat odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.47.99.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
oxidián0
Věrný člen
13. 2. 2015   #3
-
0
-

OK, tak to smažte

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.199.–
KIIV+42
God of flame
14. 2. 2015   #4
-
+2
-
Zajímavé

Hlavne se musi naucit pokladat otazky na strejdu google.. kdyz zada tu chybovou hlasku k vyhledani, tak zjisti, ze misto nejakyho num tam ma nacpat jmeno posledniho parametru pred "..." !!! Coz ve zkratce samozrejme neni, ale v kodu je to promenna "bmpfile"
Horsi je, ze potrebuje nejak zjistit pocet predanych parametru... to ze se tam pokousi nacist bool, ktery tam byt ani nemusi, to je docela riziko. Kdyby byl v c++, tak mohl v klidku pouzit obycejny  bool nacti = false, pBitmap=NULL

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý