Úplný začátek v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úplný začátek v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comÚplný začátek v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

HonzaB990
Duch
14. 2. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den/večer,

chtěl bych se naučit s C++ a tak jsem jsi začal číst lekce které jsou na tomto webu a v lekci 1 je takový ten první program ''Ahoj světe''. Dělám vše podle návodu a když nakonec chci ten soubor uložit tak mi to nejde, dělám to v Dev-C++ a když už to mám napsané a stisknu klávesu F9 vyskočí tabulka: program g++.exe přestal pracovat, kliknu tedy na ukončit program a vyskočí další: Soubor není zkompilován! Jdu tedy do Spustit/Zkompilovat, kliknu tedy a celé se to začne opakovat. Nevíte co s tím? V tomto jsem naprostý nováček a sám tomu pořádně nerozumím. Předem děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
14. 2. 2015   #2
-
0
-

#1 HonzaB99
Jako první krok bych doporučil používat MS Visual Studio 2013 Community, je zcela zdarma pro samostatné vývojáře. Když si tam vygeneruješ konzolovou aplikaci a do "main funkce" napíšeš printf("ahoj"); určitě to nespadne:-)

Radek Chalupa
- individuální konzultace, školení programování (C/C++, WinAPI, COM, ActiveX, ATL, C#, NET Framework, MFC)
- vývoj software na zakázku
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
HonzaB99
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
15. 2. 2015   #3
-
0
-

#2 Radek Chalupa
Hodně děkuju za radu, MS Visual Studio 2013 Community už instaluji a uvidím co se z toho vyklube. Dělal jsem to v Dev-C++, protože mi to tento web ''doporučil'' že je to prý lehký a snadně pochopitelný kompilátor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
oxidián0
Grafoman
15. 2. 2015   #4
-
0
-

Tak já bych ti zase doporučil používat Code::Blocks, Dev C++ jsem si nainstaloval a je to úplná sr.ka... Code::Blocks si nemohu vynachválit. Visual Studio jsem používal, ale podle mě má nesrozumitelné chybové hlášky a Code::Blocks je prostě lepší (používám compiler gcc). VS je prostě čistě komerční záležitost a je lepší se neomezovat na MS, ale psát programy které jsou přenosné a ne jen pro MS. Sám jsem ale začátečník, takže tě nechci poučovat co bys měl.. jen co prospělo mě jako začátečníkovi. Jinak pokud si ještě nezkusil Cčko, tak určtitě je lepší začít s céčkem i když nevím jestli najdeš tutorialy, protože Cčko je mnohem jednodušší /zase můj subbjektivní pohled) ale přitom stále dost těžké... Takže vyber si jestli chceš jít tou těžší nebo lehčí cestou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Úplný začátek v Javě — založil Danecek25

Uplny začiatok v C — založil tope

Uplny binarny strom — založil devilfish

úplný amatér psoím pomoc — založil Mico Cook

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý