Úprava článků na administrační stránce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Úprava článků na administrační stránce – PHP – Fórum – Programujte.comÚprava článků na administrační stránce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ploca140
Duch
15. 2. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, Snažil jsem se udělat upravování článků na mé "Administrativní" stránce pro můj web ale nejde mi to pokaždé když chci něco upravit nebo smazat tak se smažou všechny články ne jenom ten jeden konkrétní :( tady je kód: 

<?php

  mysql_connect("*****", "*****", "*****");
  mysql_select_db("********");
  $dotaz = mysql_query("SELECT * FROM novinky WHERE autorizace='1' AND smazano='0' ORDER BY  `novinky`.`id` DESC LIMIT 0 , 5 ;");
              while($zaznam = MYSQL_Fetch_Array($dotaz)):
                $id_clanku = $zaznam["id"];
                $predmet = $zaznam["predmet"];
                $zprava = $zaznam["zprava"];
                $datum = $zaznam["datum"];
  echo "
  <form action='$PHP_SELF' method='post'>
  <table> 
    <tr>
      <td><input type='text' name='predmet_nv' size='20' value='$predmet'/></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><input type='text' name='zprava_nv' size='20' value='$zprava' /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><input type='submit' name='ok' value='Změnit' /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><input type='submit' name='del' value='Smazat' /></td>
    </tr>
  </table>
</form>";

    
if($_POST["ok"]) { 
  $predmet_nv = $_POST["predmet_nv"];
  $zprava_nv = $_POST["zprava_nv"];
  $uprava= mysql_query("UPDATE novinky SET predmet = '$predmet_nv', zprava = '$zprava_nv';"); 
}
if($_POST["del"]) {
  $id_clanku = $zaznam["id"];
  $uprava= mysql_query("DELETE FROM novinky;"); 
}  
    endwhile;
    
?>

Děkuji předem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.160.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #2
-
0
-

#1 ploca14
Příkaz 

DELETE FROM novinky;

znamená "smaž všechny záznamy z tabulky novinky". Program tedy dělá přesně to, co jsi mu poručil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ploca140
Duch
15. 2. 2015   #3
-
0
-

#2 Kit
a jak udělat aby smazal jenom tu novinku co potřebuju? nebo jen upravil tu co potřebuju ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.160.–
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #4
-
0
-

#3 ploca14 

if ($_POST["del"]) {
    $id_clanku = (int) $_POST["id"];
    $uprava = mysql_query("DELETE FROM novinky WHERE id=$id_clanku;"); 
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ploca140
Duch
15. 2. 2015   #5
-
0
-

#4 Kit
Pořád když zmáčknu smazat smaže to všechny články :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.160.–
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #6
-
0
-

#5 ploca14
Celý ten skript je tak nějak blbě. Formulář musí být úplně na konci, aby se nevypisoval, když se něco edituje nebo maže. V tom formuláři nemáš id toho článku, který chceš smazat. Pokud to smaže všechny články, asi mají všechny id==0.

Také tam máš nějaký zbytečný endwhile, který nikde nezačíná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ploca140
Duch
15. 2. 2015   #7
-
0
-

#6 Kit
Ten while začíná pod mysql_query

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.160.–
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #8
-
0
-

#7 ploca14
Ten mysql_query má být také až na konci - těsně před slovem endwhile.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ploca140
Duch
15. 2. 2015   #9
-
0
-

#8 Kit
Tak už jsem na to přišel díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

3x barvy na stránce — založil Salieri

Zoom na Stránce — založil Jakub Holec

Zobrazení na stránce — založil koubas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý