Načtení externího JSON do stringu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení externího JSON do stringu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNačtení externího JSON do stringu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pan Hole
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
15. 2. 2015   #1
-
0
-

Asi je to trapný dotaz, ale s JSON jsem nikdy nepracoval. Mám parser, ale jak sakra dostanu data do stringu, který ten parser bude chroupat?

Konkrétně potřebuji tohle: http://202.127.24.18/bin/astro.php?lon=16.3&lat=49.9&ac=0&unit=metric&output=json&tzshift=0 jakýmkoliv způsobem dostat v JS do stringu.

Když to dělám přes jQuery, tak mi to radí přesunout zdroj na stejnou doménu (což tak úplně nejde) nebo povolit CORS, o kterém jsem v životě neslyšel. Když to dělám v čiístém JS (vizte níže), tak to nechodí vůbec.

function getJSONP(url, success) {

    var ud = '_' + +new Date,
        script = document.createElement('script'),
        head = document.getElementsByTagName('head')[0] 
               || document.documentElement;

    window[ud] = function(data) {
        head.removeChild(script);
        success && success(data);
    };

    script.src = url.replace('callback=?', 'callback=' + ud);
    head.appendChild(script);

}

getJSONP('http://202.127.24.18/bin/astro.php?lon=16.3&lat=49.9&ac=0&unit=metric&output=json&tzshift=0', function(data){
    console.log(data);
});

Určitě je na to nějaká známá finta, kterou jsem ale ani po velmi důsledném googlení nenašel. Díky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Reklama
Reklama
Flowy0
Věrný člen
15. 2. 2015   #2
-
0
-

bud budes mat stranku a subor na rovnakej domene alebo musis pouzit cors (inak ti to vecsina browserov nepusti)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.39.–
https://github.com/Flowy
Flowy0
Věrný člen
15. 2. 2015   #3
-
0
-

v podstate este mozes spravit nacitanie toho scriptu cez html a nechat ho inicializovat nejaku premennu v javascripte ktoru potom pouzijes ale toto neni uplne stastne riesenie (synchronizacia nacitania a pod)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.39.–
https://github.com/Flowy
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
16. 2. 2015   #4
-
0
-

Muze to kesovat pres php, filegetcontents(), aby to mel ze stejne domeny..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:480c:ff...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Nacteni Stringu — založil dargorar

Json v cz — založil jonhnw

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý