PHP UTF8 nefunguje – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP UTF8 nefunguje – PHP – Fórum – Programujte.comPHP UTF8 nefunguje – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
15. 2. 2015   #1
-
0
-

Ahojte, prosim vás. Mám takýto php kod. Nefunguje mi diakritika. Keď tam dám riadok, ktorý by mal nastaviť charset UTF-8, tak mi to vôbec nič nevyhladáva. Neviete , kde môže byť problém?

<?php

    $db = new mysqli("localhost", "root", "root", "databaza");

    $mysqli->set_charset("utf8");
    
    $pacient=$_GET['pacient'];
    $sql="SELECT a, b FROM c WHERE a LIKE '$lala%' ORDER BY a";
    $res=$db->query($sql);

    
        while($row=$res->fetch_object())
            echo "<option value='".$row->a.$row->b."'>";    

?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.122.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #2
-
0
-

#1 Peter 

Objekt $mysqli zřejmě neexistuje. Nikde nevidím jeho vytvoření.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
15. 2. 2015   #3
-
0
-

Už so mto vyriešil,  pozerám si fórum a niekomu si tu radil použiť mysqli_query($db, "SET NAMES 'utf8'"); 

Pomohlo to aj tu. :)

Inak prosím ťa ešte jedna vec, nakonci mám echo "<option value='".$row->a.$row->b."'>";

Ako vložím medzeru medzi "a" a "b"? :)

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.122.–
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #4
-
0
-

#3 Peter
Přidáš mezi ně string obsahující jednu mezeru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
15. 2. 2015   #5
-
0
-

Práveže skúšam všeliako a nejde mi to

echo "<option value='".$row->a'" "'.$row->b."'>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.122.–
Kit+11
Guru
15. 2. 2015   #6
-
0
-

#5 Peter 

Zapomněl jsi na jednu tečku a máš tam dva apostrofy navíc.

echo "<option value='".$row->a." ".$row->b."'>";

V takových případech bývá obvykle lepší použít pomocnou proměnnou: 

$option = $row->a . " " . $row->b;
echo "<option value='$option'>";

ale můžeš to udělat i přímo: 

echo "<option value='$row->a $row->b'>";
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
15. 2. 2015   #7
-
0
-

Dakujem Ti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.122.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Apache + PHP - Nefunguje. — založil DeathHumanCZ

PHP login nefunguje — založil Martin

UTF8 a jeho podpora v C++ — založil bakMan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý