Velké hodnoty proměnných - BCMath – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Velké hodnoty proměnných - BCMath – PHP – Fórum – Programujte.comVelké hodnoty proměnných - BCMath – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Monty
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 2. 2015   #1
-
0
-

Dobrý podvečer.


Připravuji nějaké drobné výpočty z kombinatoriky, kdy hodnoty přesahují hodnoty běžných typů proměnných. Výpočty jsem vyřešil pomocí knihovny bcmath. Ale jak na výpis???

Např.: Kombinace bez opakování k-té třídy z n prvků pro hodnoty

n = 1000
k = 100

K(k,n) = n! / k! * (n-k)! = 63850511926305130236698511142022274281262900693853331776286816221524376994750901948920974351797699894319420811933446197797592213357065053890

Ale jak vypsat ty kombinace

Nebyl by nějaký nápad? Není problém výpis pro nižší hodnoty. Díky

René

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.136.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
23. 2. 2015   #2
-
0
-

Umis v php pouzivat bcmath a neumis napsat cyklus, ktery vypisuje kombinace? :)
echo '<br>'; for ($i=0;$i<8;++$i) echo $i.', ';
echo '<br>'; for ($i=0;$i<8;++$i) for ($j=0;$j<8;++$j) echo $i.' '.$j.', ';
atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Monty
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 2. 2015   #3
-
0
-

#2 peter
Ahoj,

cyklus ano. Ja to daval vse do pole a pak vypisoval. Takze delka byla fakt habakuk velka. Ale ted mi doslo vypis rovnou bez toho :-) Chybicka se vloudi. Diky :-)

R.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.235.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Veľké písmená v textBoxe — založil zonda

Velké počáteční písmeno — založil Guru12

Moc velké pole — založil Hlavinka

Velke obrazky v PictureBox — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý