Datová struktura s různými datovými typy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Datová struktura s různými datovými typy – C / C++ – Fórum – Programujte.comDatová struktura s různými datovými typy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
PiranhaGreg0
Stálý člen
21. 2. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,

načítám ze souboru nějaká data, která bych rád držel v paměti v podobě nějaké datové struktury pro další práci.

Problém je, že ty data můžou nabývat dohromady asi 12 různých datových typů... jsou tam inty, stringy, floaty, RGB, binární data, bool, enum, atd. no a já moc nevím, jak se s tím poprat.

Napadlo mě mít pole struktur, ve kterém by byl vždy datový typ a obecný ukazatel na samotná data. Nějak takto

enum Type {
	Int, Float, Raw, Bool, ...
}

struct Value {
	Type type;
	void * value;
}

ale to by obnášelo kvanta alokací a několik velkých switchů. Pak mě napadlo řešit to přes dědičnost, ale to mi přijde taky trochu jako kanón na vrabce.

Nelze to řešit nějak líp, elegantněji?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
21. 2. 2015   #2
-
0
-

I pres dedicnost a polymorfizmus / sablony je to priserna patlanina... mozna si radsi neco sehnat na netu, pokud je

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
PiranhaGreg0
Stálý člen
21. 2. 2015   #3
-
0
-

Já právě ani moc nevím pod čím bych to měl hledat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
KIIV+42
God of flame
22. 2. 2015   #4
-
0
-

treba "any type c++" a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ondrej39+1
Věrný člen
22. 2. 2015   #5
-
0
-

#3 PiranhaGreg
Mrkni na boost::any.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Kit+11
Guru
22. 2. 2015   #6
-
0
-

#1 PiranhaGreg
To chceš držet data v paměti ve formě primitivních datových typů nebo relací?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 163 hostů

Podobná vlákna

Datova struktura - slovnik — založil BigBear

Wi-Fi typy — založil Jirka

Genericke typy — založil Dammit

Problém - typy — založil crAzY^

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý