Nefunguje IF? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunguje IF? – Python – Fórum – Programujte.comNefunguje IF? – Python – Fórum – Programujte.com

 

RemykCzech
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 2. 2015   #1
-
0
-

Zdravím.. chtěl bych se zeptat - co zde může být špatně?

 

import random
for x in range(99):
 cislo1 = random.randint(1,5)
 cislo2 = random.randint(1,5)
 print (cislo1,'x',cislo2)
 vysledek = (cislo1*cislo2)
 x = input('Zadej tvou odpoved \n')
 if (x == vysledek):
   print ('Spravna odpoved!')
 else:
   print ('Spatna odpoved!\nSpravna odpoved byla',vysledek) 
 print ('<--------Dalsi------->')



Ikdyž je výsledek správně, napíše to špatnou odpověd. problém vidím tady

 

if (x == vysledek):
   print ('Spravna odpoved!')

Učím se podle těch starých python příruček, má to smysl? Ani ty livewires se mi nechtěly načíst.. :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.74.128.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 2. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

v pythonu 2.7 to jelo dobre, python 3.4 uz to bere spatne. Pravdepodobne to bere jako retezec a ne cislo

Kdyz pouzijes:

 if (int(x) == vysledek):

tak to fungovat bude.

Kazdopadne si sezen neco na python 3.x protoze neni kompatibilni s pythonem 2.x a resil bys tyhle problemy furt dokola. Jinak Livewires bude libka, kterou musis nejprve doinstalovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
svoby10
Newbie
23. 2. 2015   #3
-
0
-

A jeste deatil. Neprepises si tou odpovedi promenou "x" v cyklu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Nefunguje header — založil Mishsuli

Nefunguje mi strcpy() — založil Bionik

Proč to nefunguje — založil Radim Krsička

NeheGL nefunguje — založil nh

Border nefunguje — založil to_jsem_ja

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý