Automatické scrollování – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Automatické scrollování – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comAutomatické scrollování – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Olus0
Duch
25. 2. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den, hrozně se mi líbí stránky kde, když otočíte kolečkem myši třeba jen o kousek a stránka se scrolluje dolů na nějaké pozadí (obrázek). Znova, když scrollujete stránka sjede níž na další obrázek. Hrozně rád bych to dal do mích webovek, ale nemám vůbec ponětí jak na to. Pro představu jak to myslím s tím scrollováním dám vám sem odkaz, na této stránce to funguje přesně podle mích představ: http://www.honda.cz/motorcycles/range/adventure/crossrunner-2015/overview.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8398:2d72:520:2...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 2. 2015   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dcf5:ca...–
Josef
~ Anonymní uživatel
39 příspěvků
12. 3. 2015   #3
-
0
-

Dobrý den. Do vestibulu naší školy bych chtěl na zeď dát velkou obrazovku a na ní zobrazovat www stránky naší meteostanice (http://mail.zskrouna.cz/meteo/) tak, aby se vybrané stránky v zobrazování střídaly. To bych ještě asi zvládnul. Jednotlivé stránky jsou ale dost obsáhlé (dlouhé) - například ta s grafy vývoje počasí. Při  prohlížení na PC to není problém - návštěvník scrolluje. Pro zobrazení na velkém panelu na zdi bych ale potřeboval, aby se zobrazená stránka po určité době (např. po 10s) automaticky posunula o kousek dolů (něco jako automatické PgDn). Jde to vůbec? Pokud ano, jak nejjednodušeji? Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.162.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
13. 3. 2015   #4
-
0
-

:) Samozrejme nejjednodussi cesta je, udelat ty stranky tak, aby byli prehledne a ne preplacane kde cim. Uzivatele nebavi cist si a prohlizet miliony udaju a nesrozumitelnych slov na strance. Take ma rad uzivatel jednotny styl http://mail.zskrouna.cz/meteo/snow.php - treba tady mas text vlevo a z niceho nic se uprostred dokumentu zmeni styl a vse se centruje. Nadpis je velke pismeno a pak mala a pak uprostred dokumentu z niceho nic velka pismena ZIMA a centrovana.

google = jquery scroll on page example
* http://www.sitepoint.com/…lling-demos/
* * http://www.jquery4u.com/…lling-demo1/ - tohle dela to, ze pridava pri scrolovani obsah, jako facebook; davam to sem jenom pro zajimavost

google = jquery auto scroll on page example
* http://jscroll.com/ - tady treba donacitava obsah stranky pomoci jquery. Ale to ma stranku rozdelenou na vic casti. V podstate by ti stacilo rozdelit obsah do divu a pak prepinat, ktery z nich bude display:block; a ostatni display:none.
* http://www.jqueryrain.com/…xample-demo/
* * http://webdesignerwall.com/…lltotop.html - tady ti treba kliknutim na tlacitko scroluje na vrch stranky
** http://www.creativejuiz.fr/…hscroll.html - tohle dela zhruba to, co chces ty, opet ale rozdeluji stranku na casti

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/
* Skrývané záložky pomocí DHTML
* Jednoduchá animace
* Skrývání a odkrývání textu
* Test události onscroll
* Marquee -- zastavování a znovurozjíždění
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/
* Metody objektu window zmiňuje: window.open() - window.close() - Metody velikosti a pozice okna, rolování - focus() a blur() - Hlášky - print() - Časování
* * http://www.jakpsatweb.cz/…-metody.html#…
Metoda scrollBy() odroluje dokument podle zadaných souřadnic (horizontálně, vertikálně). Nahoru se roluje zápornou druhou hodnotou.
Metoda scrollTo() odroluje dokument na přesnou pozici (horizontální, vertikální). Alternativou je metoda scroll().

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:100b:54...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Toolbar a scrollování — založil thomasdv

Gridview a scrollování — založil labuzník

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý