Nastavenie Checkbox podla hodnoty v DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavenie Checkbox podla hodnoty v DB – PHP – Fórum – Programujte.comNastavenie Checkbox podla hodnoty v DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter1250
Newbie
28. 2. 2015   #1
-
0
-

Ahojte, 

v datababe mam v jednom stlpci ulozenu hodnotu znazornujucu stav , 0 alebo 1.

Selectom si vyberiem tuto hodnotu, potialto je vsetko v poriadku. Na nete som nasiel nejaké návody ako podla tej hodnoty nastaviť checkbox bud zafajknuty alebo nie, ale negunguje to.

Tu je priklad ako to mam, kde aj napriek tomu, že hodnota $a je 1, stale zobazuje checkbox nezafajknuty.

<input type="checkbox" name="tag_1" id="tag_1" value="yes" <?php if($a['stlpec']==1) { echo "checked='checked'" ;}?>>

Potrebujem, aby keď je hodnota 1 aby zobrazilo chceckbox zafajknuty.

Viete mi s tým pomôcť?
Ďakujem pekne

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.76.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2015   #2
-
0
-

Pokud je $a == 1 pak  $a['stlpec'] bude velice nepravdepodobne taky 1.

Kazdopadne si tu hodnotu v prve rade vypis a co je hlavni, dej kolem ni nejaky zavorky nebo tak - aby bylo poznat, kdyz bude okolo nejake smeti

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peter1250
Newbie
28. 2. 2015   #3
-
0
-

v databaze mam stlpec s nazvom stav , v nom su hodnoty 0 , 1.

Ked si dam vypisat echo $a['stav'] vypise mi 1 alebo 0 podla toho co je v tom konkretnom zazname...

No a nech tam dam co chcem vzdy mi zobrazi ten checkbox nezaskrtnuty. Neviem ako ho mam prinutit aby sa nastavit zaskrtnuty, pokial databaza vrati 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.76.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2015   #4
-
0
-

No dejme tomu, ze v databazi to tak je, v php sis to vypsal, ze je tam to same?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peter1250
Newbie
28. 2. 2015   #5
-
0
-

Ved vypis uz priamo v php

$a['stav']; mi vypise 1 alebo 0 podla toho co je tam prave, vypisujem si ich v cykle

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.76.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2015   #6
-
0
-

tak ted k tomu vypisu jeste pridej:   $a['stav'] . ' => ' . ($a['stav'] == 1 ? 'true' : 'false') . '<br/>';

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+11
Guru
28. 2. 2015   #7
-
0
-

#5 Peter125
Máš tam chybně

if($a['stlpec']==1)

a má tam být

if($a['stav']==1)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter1250
Newbie
28. 2. 2015   #8
-
0
-

Prepac to som sem omylom dal. Tam to mam dobre.

 Nech tam dam hociako to echo checked='checked' , stale ked zobrazim tu stranku je to neoznacene.

<input type="checkbox" name="tag_1" id="tag_1" value="yes" <?php if($a['stav']==1) { echo "checked='checked'" ;}?>>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.76.–
Kit+11
Guru
28. 2. 2015   #9
-
0
-

#8 Peter125
Nám to funguje, tobě ne. Chyba bude v jiné části kódu. Zkus řádek před tím vložit 

<?php
var_dump($a);

a pošli sem výsledek

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter1250
Newbie
1. 3. 2015   #10
-
0
-

Dobre, vypíše mi to presne toto:

string(1) "1"

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.127.–
Kit+11
Guru
1. 3. 2015   #11
-
0
-

#10 Peter125
A máme to. Do podmínky tedy patří 

if ($a==1)

protože $a není slovník, ale skalár.

BTW: Není nad to si správně pojmenovat proměnné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
KIIV+42
God of flame
1. 3. 2015   #12
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

heh, jako bych to nepsal hned v prvni odpovedi :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+11
Guru
1. 3. 2015   #13
-
0
-

#12 KIIV
Peter125 si s námi prostě jen hraje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter1250
Newbie
1. 3. 2015   #14
-
0
-

Nee nehraje :D naozaj mi to nejde :/

Vy ma nakopete do riti asi :D trocha som to zas nepochopil a dal som tam var_dump($a['stav']);

to vypísalo: string(1) "1"

teraz som tam dal už var_dump($a);

Výsledok je nasledovný:

array(4) { ["id"]=> string(1) "4" ["x"]=> string(1) "1" ["y"]=> string(1) "2" ["stav"]=> string(1) "1" }


Pod tym ukoncim php kod ?>
a za tym mam ako som sem uz pisal, stale nezaskrtnute:
 

<input type="checkbox" name="tag_1" id="tag_1" value="yes" <?php if($a['stav']==1) { echo "checked='checked'" ;}?>>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.127.–
Kit+11
Guru
1. 3. 2015   #15
-
0
-

#14 Peter125
Mám to takto: 

<?php
$a = array("id"=> "4", "x"=> "1", "y"=> "2", "stav"=> "1");
var_dump($a);
?>
<input type="checkbox" name="tag_1" id="tag_1" value="yes" <?php 
   if($a['stav']==1) { echo "checked='checked'" ;}?>>

A výstup mi z toho leze 

array(4) {
  ["id"]=>
  string(1) "4"
  ["x"]=>
  string(1) "1"
  ["y"]=>
  string(1) "2"
  ["stav"]=>
  string(1) "1"
}
<input type="checkbox" name="tag_1" id="tag_1" value="yes" checked='checked'>

tedy přesně podle tvého přání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter1250
Newbie
1. 3. 2015   #16
-
0
-

Ide tooo :)

Ja som si to vypisoval za tym php a tam to nešlo neviem prečo, teraz som to vložil do toho cez echo... a ide :)

Dikes za ochutu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Nastavenie Qt — založil Anonymní uživatel

Nastavenie VC++ — založil Trebor

Podla vas... — založil ps2console

Python nastavenie — založil Patrik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý