Tlacitka pouzite na zmenu view PHP, HTML – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tlacitka pouzite na zmenu view PHP, HTML – PHP – Fórum – Programujte.comTlacitka pouzite na zmenu view PHP, HTML – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter1250
Newbie
28. 2. 2015   #1
-
0
-

Ahojte,

potreboval by som poradiť. Na nic som neprisiel, mozno budete vedieť.

Mám webovú aplikáciu, stránku. Na nej 2 tlacitka.

<div class="btn-group" role="group">
    <button type="button"  class="btn btn-default">A</button>
    <button type="button"  class="btn btn-default">B</button>
</div>

Pod tým volam php kod, ktory obsahuje tabulku

 <?php include("prvy.php"); ?>

Potrebujem spravit to, ze ked stlacim druhe tlacitko aby sa namiesto prvy.php zavolalo

 <?php include("druhy.php"); ?>

A potom zas ked stlacim prve tlacitko aby sa zavolal prvy.php ... aby sa dalo prepinat medzi tym.

Dá sa to? Viete ako?
 

Ďakujem pekne

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.76.–
Reklama
Reklama
lukas.balaz0
Super člen
1. 3. 2015   #2
-
0
-

Daj si tam obidve a na jeden si daj CSS display: none a to prepinaj javascriptom.

Ak to chceš po kliknutí načítavať zo serveru, tak ajax ... vygoogli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
Peter1250
Newbie
1. 3. 2015   #3
-
0
-

Kazdy kod o sebe odsahuje conncet na databazu a vypisanie tabulky, kazdy vypise inu tabulku.

Vlozil som tie kody cele ako su pod seba na jednu stranku. Skusil som pouzit to so zakryvanim display:none, ale nefunhuje to na php, neskrylo sa nic.

Neviete niekto ako to spravit? Len potrebujem prepinat medzi tymi dvoma php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.127.–
lukas.balaz0
Super člen
1. 3. 2015   #4
-
0
-

#3 Peter125
Nechápem, čo ti vadí na tom zakrývaní. Ak máš len 2 obsahy, čo sa menia, tak sa to väčšinou robí pomocou CSS display: none. Samozrejme, ak to chceš robiť akokoľvek, čiste v PHP bez JS sa to nedá, to je asi jasné. Ak z nejakého dôvodou toto naozaj nechceš používať (napríklad preto, že tabuľky sa môžu meniť a po kliknutí chceš zobraziť najnovšiu verziu alebo preto, že nechceš, aby si hocikto mohol prečítať, čo je v tej druhej tabuľke, až dokým neklikne na button a tie kliknutia budeš niekde evidovať alebo čo ja viem), tak použi ajax s jquery (ešte máš možnosť použiť websockets, ale myslím, že to nechceš pre takúto jednoduchú vec). O jquery a ajaxe máš toho na nete veľa, stačí googliť. Asi si budeš chceť dať celú tabuľku do jedného <div>-u, keď dostaneš dáta zo servera (myslím, že v najnovšej verzii je na to funkcia done()), tak len ten div vyprázdniš a vložíš tam nový obsah pomocou jquery.

Napíš sem, čo presne bude v tých tabuľkách, stále si myslím, že pomocou jednoduchého CSS display: none to bude lepšie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
2. 3. 2015   #5
-
0
-

"Skusil som pouzit to so zakryvanim display:none, ale nefunhuje to na php, neskrylo sa nic."
Vis, problem je, ze tahle veta neobsahuje ani pismenko kodu, takze ti nemuzeme rizi, co mas na tom kodu spatne.

<span onclick="toggle('aaa');toggle('bbb');">klikni zde xxx</span>
<div id=aaa>tabulka 11111 <?php echo $tabulka1; ?></div>
<div id=bbb style="display:none;">tabulka 2<?php echo $tabulka2; ?></div>
<script>
function toggle(id)
{
var el = document.getElementById(id);
if (el) {el.style.display = el.style.display=='' ? 'none' : '';}
}
</script>

Treba v tom prvnim kodu mas tlasitka button, ktere funguji jako odesilani formulare, jako
<input type=submit>. Pokud nemas odeslani formulare podchycene
<form onsubmit=return false>, tak dojde k odeslani stranky na server a stranka se nacte znova. Coz pri pouziti JS znamena, ze prijdes o veskera nastaveni pomoci JS, pokud si to neulozis treba pres cookies nebo neodesles formularem.
Dale mne tam treba zarazi, ze mas chybne i html kod! Zkus pouzivat html validator! Nemusi to byt uplne dokonale, ale pridat k buttonu type=button je fakt zarazejici a predevsim, ve FF to pak nefunguje a neotesila, on si to asi nejak prepise na <input type=button>.
kdyz formular odesles, tak se odeslana hodnota nacita do $_GET nebo $_POST nebo $_REQUEST. Zkus 

<form method=get>
    <button class="btn btn-default" name='aaa' value='ahoj'>A</button>
    <button class="btn btn-default" name='bbb' value='bbbb'>B</button>
</form>
<?php
echo '<pre>REQUEST = '; print_r($_REQUEST); echo '</pre>';
if (isset($_REQUEST['aaa']) && $_REQUEST['aaa']=='ahoj')
  {echo 'volba 1';}
else
  {echo 'zadna volba';}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:5dbb:e1...–
Peter1250
Newbie
6. 3. 2015   #6
-
0
-

Ahoj, super to prve co si sem dal je super, funguje to, ale nie tak celkom.

 Keď to mam takto, tak data z tabuliek mi vypisuje na striedacku, podla toho ci klikam...

<span onclick="toggle('aaa');toggle('bbb');">klikni zde xxx</span>
<div id=aaa><?php include("tabulka1.php");  ?></div>
<div id=bbb style="display:none;"><?php include("tabulka2.php"); ?></div>

<script>
function toggle(id)
{
var el = document.getElementById(id);
if (el) {el.style.display = el.style.display=='' ? 'none' : '';}
}
</script>

Lenze formatovanie do tabulky robim tak, ze mam hned pod tymto <table>...</table>, no a ked to spravim takto, ze div vlozim do tabulky tak sa mi zobrazuju obe stale aj ked klikam na to...
 

<span onclick="toggle('aaa');toggle('bbb');">klikni zde xxx</span>

<div class="panel panel-default">
  <table class="table">
	<div id=aaa><?php include("tabulka1.php");  ?></div>
  </table>
</div>

<div class="panel panel-default">
   <table class="table"> 
     <div id=bbb style="display:none;"><?php include("tabulka2.php"); ?></div>
   </table>
</div>

Dakujem ti

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.124.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
9. 3. 2015   #7
-
+1
-
Zajímavé

Hm, promin, ale jestli mas problem s formatovanim html, tak to k vyreseni potrebujes html kod. Nevim, co ti vypisou
<?php include("tabulka1.php"); ?>.

Brani ti neco dat ty idecka sem?

<div class="panel panel-default"> zmenis na
<div class="panel panel-default" id="aaa">

Include by pak vypisoval tag table. Protoze jinak mi to prijde podle kodu, ze neznas zaklady html, coz je otazka asi hodiny a zkouknuti jakpsatweb.cz. Davat div na druhu uroven za table, to html nezna a pak se ti to zobrazi urcite spatne. Validator musi hlasit chyb, jak maku (ve FF na to mam plugin).
http://peter-mlich.wz.cz/…pr/index.htm#…
http://peter-mlich.wz.cz/…truktura.htm
http://validator.w3.org/check

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:2564:67...–
Peter1250
Newbie
9. 3. 2015   #8
-
0
-

Nie nebráni, nevedel som ,že to tam mám dať. :)

Ide to, diky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.244.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Pouzite Promenne — založil Petr.K

Programátoři hledající změnu — založil Vlado Colorbee

Algoritmus pre zmenu kontrastu bitmapy — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý