Dejme tomu že mám objekt "Město" a v něm mám objekt "Garáže". Uvnitř garáží mám "parkovací místa" a uvnitř "markovacích míst" mám jednomístnou parkovací plochu nebo dvoumístnou parkovací plochu. Když by takový objekt byl kompletně iniciovaný a nastavený, jak vytvořit odkaz na "parkovací místa"?
Zejména v případě, kdy chci vytvořit funkci, která bude pracovat s "parkovacími místy", abych nemusel do funkce předávat objekt "Město", číslo garáže a číslo parkovacího místa, chtěl bych do funkce předat pouze jedno konkrétní parkovací místo pomocí ukazatele. Jde to nebo ne?
Podle mě to konkrétní místo leží na nějaké adrese v paměti, takže by mělo stačit předat pouze tu adresu, ale zde jsem našel ohledně C++:
V C je to jednoduchy, tam objekty nejsou. Kazdopadne vsechno jde, jen se to musi treba udelat klickou. V C++ muzes udelat referenci na to parkoviste a pak k nemu pristupovat. Nebo i vratit referenci na parkovaci misto. Akorat budes muset mit viditelne ty definice z venci. Primo na parkovaci misto bych to nedoporucoval u stl kontejneru. Kdyz neco pridas, tak se ti muze zbytek realokovat a presunout jinam.
Mozna by byl lepsi jednoduchy wrapper, kdy ho vytvoris s mestem, garazi a budes mu jen predhazovat operatorem[] ty mista.
A v C nemas tolik na vyber, jen pointery nebo tak. Pole si resis sam, nic jako stl to nema.
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...