C# post request pro FioBank API – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# post request pro FioBank API – .NET – Fórum – Programujte.comC# post request pro FioBank API – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Franceq+1
Stálý člen
2. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravím všechny ve spolek,

snažím se napojit na API od FioBanky. Vše až do strany 30 mi funguje, ale na straně 30 začíná principielně odlišný problém a to je podávání příkazů přes api. Dělá se to tak, že se odešle potřebný HTTPS POST (doporučuji si přečíst stranu 30 až 33 - je to čtení na 2 minutky). 

Můj problém:
Nevím, jak má vypadat výsledný POST request (možná jen pořádně neznám definice). Jako optimální možnost bych ocenil, kdyby se tu našla dobrá duše a napsala sem jak by měl tedy výsledný POST request vypadat pro bankou uvedený xml příklad tuzemských plateb.

Další info:
Programuji ve Visual Studiu 2012 v C#. Používám třídu WebRequest. Tyto informace jsou asi irelevantní protože můj problém není nejspíš až tak založený na neznalosti jazyka jakožto na neznalosti správně vystavěného POST requestu.

S pozdravem Frantík

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.91.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 3. 2015   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

 curl --trace-ascii out.txt -X POST -F "type=xml" -F "token=99SADAFSDFJ" -F "file=@prikaz.xml" http://xxxx.cz

0000: POST / HTTP/1.1
0011: User-Agent: curl/7.22.0 (x86_64-pc-linux-gnu) libcurl/7.22.0 Ope
0051: nSSL/1.0.1 zlib/1.2.3.4 libidn/1.23 librtmp/2.3
0082: Host: xxxx.cz
0091: Accept: */*
009e: Content-Length: 997
00b3: Expect: 100-continue
00c9: Content-Type: multipart/form-data; boundary=--------------------
0109: --------f1481e877d96
011f: 
<= Recv header, 23 bytes (0x17)
0000: HTTP/1.1 100 Continue
=> Send data, 346 bytes (0x15a)
0000: ------------------------------f1481e877d96
002c: Content-Disposition: form-data; name="type"
0059: 
005b: xml
0060: ------------------------------f1481e877d96
008c: Content-Disposition: form-data; name="token"
00ba: 
00bc: 99SADAFSDFJ
00c9: ------------------------------f1481e877d96
00f5: Content-Disposition: form-data; name="file"; filename="prikaz.xm
0135: l"
0139: Content-Type: application/xml
0158: 
=> Send data, 603 bytes (0x25b)
0000: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <Import xmlns:xsi="http:/
0040: /www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocati
0080: on="http://www.fio.cz/schema/importIB.xsd"> <Orders> <DomesticTr
00c0: ansaction> <accountFrom>1234562</accountFrom> <currency>CZK</cur
0100: rency> <amount>100.00</amount> <accountTo>2212-2000000699</accou
0140: ntTo> <bankCode>0300</bankCode> <ks>0558</ks> <vs>1234567890</vs
0180: > <ss>1234567890</ss> <date>2013-04-25</date> <messageForRecipie
01c0: nt>Hra..ky pro d..ti v PENNY MARKET</messageForRecipient> <comme
0200: nt></comment> <paymentType>431001</paymentType> </DomesticTransa
0240: ction> </Orders> </Import>.
=> Send data, 48 bytes (0x30)
0000: 
0002: ------------------------------f1481e877d96--

Examply mluvi za vse... To same to, ze to chteji jako multipart/form-data... Ale kdyz uz o tom nic nevis, tak aspon vypsat trace z toho curl, ktery tam primo ukazujou vcetne ukazkoveho xml

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Franceq+1
Stálý člen
2. 3. 2015   #3
-
0
-

Nááádhera, díky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.91.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Java + POST request — založil master

API request — založil David299

API pro google-chrome — založil TuTi_fruTi

SMS Receiver pro AND API 19 a vyssi — založil VladislavK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý