Opacity elementů vnořených do hlavního elementu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Opacity elementů vnořených do hlavního elementu – CSS – Fórum – Programujte.comOpacity elementů vnořených do hlavního elementu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ouféfdý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravim,

Mám hlavní element(obsahpostavy) ve kterém mám další dva elementy(frakce1, frakce2), které navíc fungují jako obrázek s odkazem. U hlavního elementu(obsahpostavy) potřebuju nastavit průhlednost opacity: 0.6 bez toho, aniž by se změnila průhlednost u vnořených elementů(frakce1, frakce2). Děkuju všem za rady :-) 

CSS:

#obsahpostavy {
position:relative;
margin-top: 40px;
width: 1100px;;
height: 870px;;
background-color: black;
opacity: ;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
border-radius: 10px;
}

#frakce1 {
position: relative;
width: 432px;
height: 700px;
top: 85px;
right: 116px;
float: right;
background-image: url("img/frakce2na.jpg");
transition:all 1s ease;
border-radius: 10px;
}

#frakce2 {
position: relative;
width: 432px;
height: 700px;
top: 85px;
left: 116px;
background-image: url("img/frakce1na.jpg");
transition:all 1s ease;
border-radius: 10px;
}

HTML:

<div id="obsahpostavy">
  
    <a href="#" title="Domu">
    <div id="frakce1"></div></a>
  
  <a href="#" title="Domu">
    <div id="frakce2"></div></a>
  
  </div>


Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.130.–
Reklama
Reklama
vladusko
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
5. 3. 2015   #2
-
0
-

Myslim ze toto nepojde. Opacity je dedicna. Ja by som to riesil tak, ze ako pozadie elementu obsahpostavy by som dal obrazok, ktory uz ma pozadovany stupen priehladnosti

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
6. 3. 2015   #3
-
0
-

Dalsi moznost je pridat element navic a v nem mit vsechny tri obrazky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:79bc:52...–
Ouféfdý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 3. 2015   #4
-
0
-

#1 Ouféfdý
Zdravim, problém jsem vyřešil tímto příkazem, který jsem vložil do obsahpostavy: background: rgba(0, 0, 0, 0.6); ,ale děkuju vám za rady :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.130.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý